Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2019 16:15   Güncelleme : 11-01-2019 16:15

Kitle İletişim Araçları Çocuklar İçin Oldukça Zararlı

Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM ) Samsun Temsilciliğinde Kur’an-ı Kerim’e göre Ebeveyn Çocuk İlişkisi konulu program düzenlendi.

Kitle İletişim Araçları Çocuklar İçin Oldukça Zararlı

Programa Konuşmacı olarak OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Turan katıldı.

Turan ebeveyn ve çocuk ilişkisinin önemine değinerek “Aile içi ideal iletişim yolu, Peygamber Efendimizin örnek aile hayatıdır” dedi.

Doç. Dr. Turan, dozunda kullanıldığı durumda faydalı olabilen kitle iletişim araçlarının, aşırı kullanımında gerek ebeveyn gerekse çocuklar için oldukça zararlı olabileceğine değindi. Annenin çocuk eğitiminde önemli bir yeri olduğunu, babanın da bu eğitimin önemli bir faktörü olduğunu belirterek şöyle devam etti;

AİLE BİREYLERİ AYNI EV İÇİNDE İLETİŞİM KURAMIYOR

“Çocuklarımız onlarla kurduğumuz iletişimde gerçek sevgiyi net algılıyorlar, gözlem yapıyorlar ve tıpkısını uyguluyorlar. Çünkü çocuk ebeveynin tıpkı basımıdır. Yani bir bakıma aynası gibidir. Ne görüyorsa aynı şekilde yansıtmaktadır. Yapmasını istediğimiz davranışın gerçekleşmesini istiyorsak, aynı davranışta bizler ebeveynler olarak nasıl davranıyoruz, bunu önemle değerlendirmeliyiz. Sevgi, açık iletişim ve davranış birliği, geleneklerimiz ve Peygamber Efendimizin örnek yaşayışı bizlere rehber olacaktır.’’ dedi.

KADEM Samsun İl Temsilcisi Meral Kıvırcı ise konuşmasında; ‘’ Aile içi iletişim günümüz toplumsal hayatımızın en önemli konusu. Aile bireylerinin aynı evin içinde bile iletişim kuramadığına baktığımızda ebeveyn çocuk iletişiminin nasıl olması gerektiği konusunda bizleri bilgilendiren hocamız Doç. Dr. İbrahim Turan‘a vermiş olduğu değerli bilgiler için teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncuoğlu Şirin’in de katıldığı programa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

KADEM Samsun Temsilciliği 2016 Eylül ayından itibaren Kadın, Aile, Kadınının Sosyal, Siyasal Ekonomik ve Kültürel alanlarda güçlenmesini sağlayacak çalışmalar yürütmektedir.

adminadmin