Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-01-2023 17:39   Güncelleme : 17-01-2023 17:39

Kızılay, Diyabet Hastası Çocukları Yalnız Bırakmadı

Diyabet hastası öğrenciler için, Kızılay'ın desteğiyle Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi'ne sedye, paravan, ecza dolabı ve buzdolabından oluşan revir ve insülin uygulama odası açıldı.

Kızılay, Diyabet Hastası Çocukları Yalnız Bırakmadı

Açılış, Canik Kaymakamı Sayın Mahmut Halal, Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, Kızılay Canik Şube Başkanı Av. Sedanur Zehir ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Uygulama sayesinde diyabet hastası öğrencilere okullarda şeker ölçümü ve insülin enjeksyonu için uygun ortam hazırlanmış oldu.

Açılışta diyabet hastalığının öneminden bahseden ve Kızılay olarak, toplumun her alanında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu yaptığı açıklamada;

“Canik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zahit Köseoğlu'nun önerisi ile böyle bir çalışma içerisinde bulunarak halk sağlığına katkıda bulunmak istedik. Bağışçılarımızın verdiği destek ile ihtiyaç duyulan diğer okullarımıza da bu tür hizmetleri ulaştırmak isteriz. Sayın bağışçılarımız utmayınız ki,

Siz varsanız biz varız, Siz güç verirseniz, biz güçlüyüz.

Bu alanın oluşumunda maddi ve manevi katkı sağlayanlara ve diğer okullar için katkıda bulunacaklara teşekkür ediyorum.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN