Güncel
Giriş Tarihi : 03-06-2017 09:47   Güncelleme : 03-06-2017 09:47

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Samsunlu İmam Hatip Abdüssamet Himmet De Yarıştı

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda ikinci haftanın ikinci gününde birinci Yusuf Noyan oldu. TRT 1’de her akşam 23:30’da ekranlara gelen yarışmada ilginç anlar yaşandı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Samsunlu İmam Hatip Abdüssamet Himmet De Yarıştı

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, ikinci hafta yarışmaları devam ediyor. İkinci gün birincilerinin belirlendiği bölümde en fazla puanı Yusuf Noyan aldı. Günün ikinciliğini iki kişi alırken, yarışmacılardan demirci ustası mucit Melih Aksoy’un içten okuyuşu herkesi duygulandırdı. Sosyal medyada #EnGüzelSöz etiketi en çok konuşulanlardan biri oldu.

SEYİRCİDEN EN YÜKSEK PUAN

TRT 1’de her akşam 23:30’da ekranlara gelen yarışmada Yusuf Noyan, şimdiye kadarki en yüksek seyirci oyu olan 94 puan aldı. Zümer Suresi’nin 73, 74 ve 75’inci âyetlerini okuyarak seyircinin kulaklarının pasını silen Yusuf Noyan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi. Üniversitenin Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nda da solistlik yapıyor.

Seyircinin en yüksek oyunun yanında jüriden Osman Eğin hoca ve Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 90, Halil Necipoğlu’ndan 100 puan alan Yusuf Noyan, jüriden aldığı 280 puan toplamda 374 puana ulaştırarak günün birincisi oldu ve Haftanın Finali’ne giden ikinci yarışmacı oldu. Yusuf Noyan, İstanbul Sultanahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara hoca ile Haftanın Finali’ne hazırlanacak.

İKİ İMAM HATİP AYNI PUANLA İKİNCİLİĞİ PAYLAŞTI

İstanbul’da İmam Hatip olarak görev yapan iki yarışmacı Lokman Durak ve Nurettin Gündoğan, jüriden farklı puan almasına rağmen toplamda aynı puanı alarak ikisi de günün ikincisi oldular.

Şura Suresi’nin 49-53’üncü âyetlerini okuyan Lokman Durak, kurra hafız Yrd.Doç.Dr. Fatih Çollak hocadan eğitim alıyor. İmam Hatip olarak görev yapan Durak, jüriden 268 puan, seyirciden 67 puan alarak toplamda 335 puan aldı.

İstanbul Fatih’te İmam Hatip olarak görev yapan Nurettin Gündoğan ise, Mü'min Suresi’nin 7, 8 ve 9’uncu âyetlerini okudu. Günün ikinciliğini getiren 335 puanın 255’ini jüriden, 80’ini ise seyirciden aldı.

Aslen Samsunlu olan Kırklareli’nde İmam Hatip olarak görev yapan Abdüssamet Himmet, Fussilet Suresi’nin 30-38’inci âyetlerini tilavet etti. Toplamda aldığı 305 puanın 228’ini jüri, 77’sini ise seyirci verdi.

DEMİRCİ USTASI MUCİTİN İÇTEN OKUYUŞU DUYGULANDIRDI

Yaptığı arazi aracının yanında sunucular için sıvı soğutmalı bir sistem geliştiren mucit demirci ustası Melih Aksoy, içten okuyuşuyla herkesi duygulandırdı. Burûc Suresinin son 12 âyetini okuyarak başladı. Târık ve A’la Suresi’ni de okuyarak bitiren Melih Aksoy, herkesin kendisini “Everything Melih” diye çağırdığını söyledi. Çocukların hiperaktifliği ile ilgili bir makale okurken, kendinin hiperaktif olduğunu anladığını belirten Melih Aksoy, jürinin 225 puanı, seyircinin 68 puanıyla toplamda 293 puan alarak yarışmayı tamamladı.

HER GÜN 23:30’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

adminadmin