Türkiye
Giriş Tarihi : 20-11-2014 16:00   Güncelleme : 20-11-2014 16:00

LİBYALI GENÇ, ORDU’DA ŞİFA BULDU

Sırt bölgesinde 15 yaşında oluşmaya başlayan eğrilik nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan 21 yaşındaki Libyalı Abdulmelik Mohamed Barka, Medical Park Ordu Hastanesi’nde geçirdiği başarılı bir operasyon sonucunda omurgasındaki eğrilikten kurtularak, sağılığına kavuştu

LİBYALI GENÇ, ORDU’DA ŞİFA BULDU
Sırt bölgesinde 15 yaşında oluşmaya başlayan eğrilik nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan 21 yaşındaki Libyalı Abdulmelik Mohamed Barka, Medical Park Ordu Hastanesi’nde geçirdiği başarılı bir operasyon sonucunda omurgasındaki eğrilikten kurtularak, sağılığına kavuştu.
Libya’nın Trablus bölgesinde yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Abdulmelik Mohamed Barka’nın sırt bölgesinde 15 yaşından sonra eğrilik oluşmaya başladı. Ülkesinde gittiği doktorlar tarafından Barka’ya ameliyat olması gerektiği, ancak bu ameliyatın çok riskli olduğu ve Avrupa ülkelerinde yapılabileceği söylendi. Bunun üzerine Tunus ve Almanya’da bulunan hastanelere başvuran Abdulmelik Mohamed Barka, operasyonun çok riskli olduğu söylenmesi üzerine bir türlü ameliyat olmaya cesaret edemedi. Ama yaşı ilerledikçe eğriliği daha da artmaya başladı. Daha önce Libya’daki tanıdıkları Türkiye’de bulunan Medical Park Hastanelerinde ameliyat olduklarını ve çok memnun kaldıklarını söylediği için Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerinin sonucunda Beyin ve Sinir Cerrahisi ekibi tarafından ameliyata alınarak geçirdiği başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.
Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ekibinden Opr. Dr. Özgür Çağlar Sayın, söz konusu ameliyatın son derece riskli, her merkezde uygulanamayan ve deneyimli ekipler tarafından uygulanması gereken bir operasyon olduğuna dikkat çekti. Op. Dr. Özgür Çağlar Sayın, Operasyonun başarılı geçtiğini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, hastanın bir hafta sonra sırtındaki eğriliğin düzelmiş bir şekilde taburcu edildiğini belirtti.
Abdulmelik Mohamed Barka ise sağlığına kavuşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Artık eskisi gibi dik yürüyebiliyorum, çok mutluyum. Başta beni ameliyat eden doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim“ dedi.
adminadmin