Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2020 14:06   Güncelleme : 28-08-2020 14:12

Neden Cemil Deveci Değil de İlçe Başkanı Konuşuyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi’ne ait Yalı Kafe’yi 'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe'ye dönüştürmek üzere yıkmaya başladı.

Neden Cemil Deveci Değil de İlçe Başkanı Konuşuyor!

Yıkım işlemleriyle ilgili Gazete Gerçek’e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, “Konuyla ilgili bilgiyi aldıktan hemen sonra, belediye yetkilileriyle görüştüm. Başkanın talimatıyla işlemler için bir haftalık erteleme süresi istendi. Biz yıkalım alalım diye. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen arkadaşlar, ‘süreyi veremeyecekleri’ ifade ettiler, yıkım çalışmalarına başladılar. İller Bankası’ndan Hazine'ye devredilen Yalı Kafe’nin bulunduğu alanı Büyükşehir Belediyesi’ne veriyorlar. Hak doğduğunu söylüyorlar ancak bu alan mahkemeliktir ve süreç devam etmektedir” diye konuştu.

 

ATAKUM’U AK PARTİ ALSAYDI YIKMAZLARDI’

Gazete Gerçek’ten Tolga Birgücü’ye konuşan CHP İlçe Başkanı Turgay Özçelik, “Bu tesis, Deniz Kafe döneminde de olduğu gibi Atakum halkının nefes alma alanıdır, halkın çok önemsediği bir yerdir.

Atakum halkı, söz konusu tesisin dönüştürülmesini istememektedir. Atakumlunun dinlenme mekanının böylesi bir vurdumduymazlıkla yıkılması bizleri üzmektedir. Yerel seçimlerde Atakum Belediye Başkanlığı’nı AK Parti kazansaydı, bunlar yaşanmazdı, yıkım olmazdı. AK Parti’nin genel olarak bakış açısı budur. Cumhuriyet Dönemi’nde yapılan fabrikaları da kapattılar ve sattılar. AK Parti’nin durumu budur. AK Parti üretim yapılan her yeri satmakta, kapatmakta veya bu şekilde dönüştürmektedir. Maalesef böyledir” şeklinde konuştu.

 

PEKİ NEDEN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL DE İLÇE BAŞKANI KONUŞUYOR

Bize gelen kulis Bilgilerine göre, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in arası çok iyi.

Yani bu isyanlar sembolik.

Deveci İlçe başkanına “yap bi isyan ama beni karıştırma” diyor ve aynen öyle oluyor.

Böylece AK Partili belediye CHP’li belediyenin kafesini yıktı görüntüsü ve mağdur edebiyatı hayata geçirilmiş oluyor.

Organize işler, Sözcü Gazetesi’nin manşeti, “AKP’li belediye CHP’li belediyenin mallarına el koydu” şeklinde atılsın diye…

Recep YAZGANRecep YAZGAN