Genel
Giriş Tarihi : 24-01-2018 15:20   Güncelleme : 24-01-2018 15:20

Nijer’den Türkiye'ye ilk kez bir başbakan geldi

​Türkiye'ye gelen ilk Nijer Başbakanı Brigi Rafini, ülkesindeki +34 derece sıcağa göre giyindiği için Ankara’nın -4 derece soğuğunda epey üşüdü.

Nijer’den Türkiye'ye ilk kez bir başbakan geldi

Türkiye'ye ziyarete gelen Nijer Başbakanı Brigi Rafini'yi, Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Nijer Başbakanı bir ilk'i gerçekleştirerek, Türkiye'ye gelen ilk Nijer Başbakanı oldu.

Çankaya Köşkü'nde, kar yağışı altında yapılan resmi tören, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Nijer Başbakanı Rafini, tören kıtasını selamladıktan sonra Başbakan Yıldırım'la beraber basın önünde poz verdi. Ülkesindeki havaya göre giyinip gelen Rafini'nin, Ankara'daki kar yağışı altında üşüdüğü gözlemlendi.

Törenden sonra, Başbakan Binali Yıldırım ve Nijer Başbakanı Brigi Rafini görüşmeler yapmak için köşke geçti. Görüşmeye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Nijer heyeti katıldı.

Heyetlerin görüşmeleri devam ediyor.

 

adminadmin