Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2018 09:50   Güncelleme : 01-03-2018 09:50

OKA şubat ayı toplantısı Çorum’da yapıldı!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çorum Anitta Otelde düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısına katıldı.

OKA şubat ayı toplantısı Çorum’da yapıldı!

 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında ve Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde, Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Valisi Dr. Osman Varol ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Çorum Anitta Otelde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman yaptı.

Toraman şöyle konuştu;

"Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve Saygıdeğer Basın Mensupları, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2018 yılı Şubat ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Kurumumuzun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

 Küresel ekonomide ve jeo-politikte geleceğe dönük risklerin ve belirsizliklerin sürdüğü, dünya ekonomisinde değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, yeni dengelerin oluştuğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir süreçteyiz. Ülke olarak bu sürece uyum sağlamamız, başat aktörlerden birisi olmamız, her düzeydeki kurum ve kişilerin kendini geliştirmesine ve çok sıkı çalışmasına bağlıdır. Bu bakış açısıyla, 2018 yılında ve takip eden yıllarda Ajansımızın kurumsal kapasitesini ve faaliyet yelpazesini geliştirerek bölgemizin gelişmesine daha etkin katkılar sağlamasını bekliyoruz.

 Bu kapsamda, başta savunma sanayii ve sağlık endüstrisi olmak üzere yerli üretimin geliştirilmesi ve dış ticaret açığının azaltılması, teknoloji transferi ve teknolojinin ticarileştirilmesi, sağlık endüstrisi, savunma sanayii, otomotiv, lojistik, iletişim ve bilgi teknolojileri gibi “Katma Değeri Yüksek ve Yenilikçi Sektörlerin” geliştirilmesi, bölgemizin insani gelişmişlik göstergelerinin iyileştirilmesi, çevrenin korunması ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı gibi unsurları kapsayan bütüncül kalkınma yaklaşımı çerçevesinde çalışmaların yapılması yararlı olacaktır.

 2018 yılı Ajansımızın bölgemizin potansiyelini harekete geçirmek için paydaşlarla ilişkilerin pekiştirildiği; aynı zamanda tanıtım faaliyetlerinin ve kurumsal ilişkilerin geliştirildiği bir yıl olmalıdır. Bu çalışma yılında Ajansın tanınırlığını, etkinliğini artırmak ve katılımcı politikaları pekiştirmek, Bölgemizin dışa açılmasını sağlamak ve potansiyelini harekete geçirmek üzere öncü faaliyetler yürütülecektir.

Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilindiği üzere Ajansımızda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi alfabetik sıraya göre ve birer yıl olmak üzere bölgemizdeki 4 ilimizin Sayın Valileri tarafından yerine getirilmektedir. 2017 yılı boyunca yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Sayın Samsun Valimize ve ayrıca bu vesileyle başta diğer Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Ajans çalışmalarına katkı sağlayan, proje yürüten tüm kurum ve kuruluş temsilcileri olmak üzere Kalkınma Ajansımız tarafından bugüne kadar başarıyla yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Ajansımızın çalışma ve hizmetlerinin aynı hızla ve daha büyük başarılarla devam edeceğine inanıyorum.

 Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden ötürü; ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Çorum Valimiz ile Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıya ayrıca, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldı.

 

adminadmin