Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-05-2023 12:24   Güncelleme : 19-05-2023 15:45

Oka’dan Üretim ve İstihdama 14.2 Milyon

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2023 yılı değerlendirme süreci sona erdi.

Oka’dan Üretim ve İstihdama 14.2 Milyon

Orta Karadeniz Bölgesi’nde Ajansımız koordinasyonunda yürütülen SOGEP kapsamında, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden toplam 4 proje başarılı bulunarak, hibe desteği almaya hak kazandı.

10,02 Milyon TL Hibe

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, 2023 yılında TR83 Bölgesi’nden 4 projeye 10,02 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Uygulanacak bu projelerle, Bölgeye toplam 14,2 Milyon TL tutarında yatırım yapılacak.

Desteklenmeye hak kazanan projeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacak. Bu kapsamda, desteklenmeye hak kazanan kurumlarımızı tebrik eder, projelerin bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

İL

PROJE ADI

BAŞVURU SAHİBİ

Amasya

Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye (GÜÇKA)

T.C. Amasya Valiliği

Çorum

Çorum Belediyesi İşim Gücüm Üretim Projesi

Çorum Belediye Başkanlığı

Tokat

Erbaa Çiçeklerle Güçlensin

Erbaa Köylere Hizmet Götürme Birliği

Tokat

Reşadiye'de Yenilikçi Kil Ürünleri ile Genç ve Kadınlar İstihdam Ediliyor

Reşadiye Belediyesi

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN