Eğitim
Giriş Tarihi : 12-06-2020 14:32   Güncelleme : 12-06-2020 14:32

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakületesi Hemşirelik Bölümü Akredite Belgesini Aldı

Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından başvurusu olumlu değerlendirilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı akredite belgesi aldı. Zorlu bir sürecin ardından HEPDAK Akreditasyon Belgesini alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, belgeyi Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e sundu. Rektör Bilgiç de online toplanan senato toplantısında Senato üyeleri ile bu mutlu anı paylaştı ve Dekan Prof. Dr. Murat Terzi, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Kurul Başkanı Prof. Dr. Özlen Kulakaç’ı tebrik etti.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakületesi Hemşirelik Bölümü Akredite Belgesini Aldı

Takdim töreninde düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Üniversitede başlattıkları akredite çalışmaları sonucunda fakültelerden birçok bölümün akredite olduğunun altını çizdi. Son olarak Hemşirelik bölümünün akredite olduğunu belirten Bilgiç, fakülte yönetimine ve belgenin alınmasında emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür etti.

Hemşirelik Bölümünün ekip olarak 2 yıl geçerli olan akreditasyon belgesini aldıklarını vurgulayan Bilgiç, daha sonra bu belgenin 5 yıllık olarak alınmasını ilgili öğretim üyelerinden istedi.

 

“Akredite olan bölüm sayısı 8’e ulaştı”

Bilgiç, ilk başlarda akredite olan bölüm sayısının az olduğunu bu sayının bugün 8’e ulaştığını söyleyerek bu sayının daha da yukarı çıkarılmasını istedi.  Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Daha çok bölümümüz bu belgeyi almaya hak kazanırsa daha emin adımlarla yolumuzda yürüyeceğiz ve sistemli bir şekilde süreci yöneteceğiz. Eğitim kalitemizin artırılmasında bu belgenin önemli olduğunu ve bu belgenin alınmasını önemsiyoruz.

Takdim töreni sırasında duygularını paylaşan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avcı, “Bu süreçte biz de sizin çok desteğinizi aldık, işlerimizi hep kolaylaştırdınız. Birçok zorluğumuz vardı bu sorunları hep aşmamıza yardımcı oldunuz. Biz de bu nedenle size ve yönetiminize teşekkür ediyoruz. İnşallah Hemşirelik bölümünden sonra fakültenin diğer bölümlerinde akreditasyon sürecini başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

 

İlk tören Sağlık Bilimleri Fakültesinde yapıldı

Akreditasyon Belgesini takdim töreninin ilki 9 Haziran Akredite Gününde Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda sosyal mesafe kurallarına göre yapıldı ve törene Kalite Koordinatörü ve Rektör Yardımcı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Dekan Prof. Dr. Murat Terzi, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Kurul Başkanı Prof. Dr. Özlen Kulakaç, öğretim üyeleri ile idari personel katıldı.

Törende konuşan Vedat Ceyhan, Hemşirelik bölümü öğretim üyelerini ve idari personelini eğitim kalitesi açısından önemli olan akredite belgesini almalarından dolayı tebrik etti. Daha önce bazı bölümlerde akredite belgesinin alındığını belirten Ceyhan, bu belgenin diğer fakülte bölümleri tarafından da alınması için başvuruda bulunmasını istedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi ise bölüm öğretim üyelerinin bu belgeyi almak için çok çaba sarf ettiklerini söyleyerek belgenin 9 Haziran Akredite Gününde alınmasının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti. Sağlık Bilimleri Fakültesinin bir çok başarılı çalışmaya imza attığının altını çizen Terzi, bu süreçte Üniversite üst yönetiminin her zaman kendilerine desteklediğini söyledi.

Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından verilen ve 9 Haziran Akredite Gününde sunulan belge 04.04.2020 ile 30.09.2022 tarihleri arasını kapsıyor.

 

Daha önce Akreditasyon Belgesi alan bölümler

Her geçen gün akredite sayısı artan OMÜ’de belge sahibi bölümler; Tıp Fakültesi/Tıp Programı, Veteriner Fakültesi/Veteriner Hekimliği Programı, Mühendislik Fakültesi/Endüstri Mühendisliği Programı, Mühendislik Fakültesi/Harita Mühendisliği Programı, Fen Edebiyat Fakültesi/ Matematik Programı, Fen Edebiyat Fakültesi/İstatistik Programı ve Turizm Fakültesi/Turizm İşletmeciliği Programı…

Recep YAZGANRecep YAZGAN