Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-11-2019 08:56   Güncelleme : 06-11-2019 08:56

OMÜ’de Ayvacık Foto Maratonu!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ayvacık Belediyesi işbirliği ile 29 Ekim Salı günü İlçede Foto-Maraton etkinliği düzenleyerek kültür ve fotoğraf gezisi gerçekleştirdiler.

OMÜ’de Ayvacık Foto Maratonu!

İlçenin doğal güzelliklerini fotoğraflandıran İletişim Fakültesi öğrencileri çektikleri doğa fotoğraflarını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Yaşam Merkezinde Yeşilin Elli Beş Tonu etkinliği kapsamında resim sergisi açarak doğaseverlerle buluşturdular.

Ayvacık Belediyesi işbirliği ile ilçenin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik düzenlenen resim sergisine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.  Sn. Vedat Ceyhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Niyazi Usta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sn. Emin Kasap, Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı, Belediye Meclis Üyeleri Yüksel Beyazoğlu, Hüseyin Keskin, Rüya Özdemir, Yunus Emre Öztürk, Ali Yazıcı, Mali Hizmetler Müdürü Eren Yüksel,  OMÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçesine sevdalı ve hizmet etmekten büyük keyif alan Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı “  Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen Foto Maraton etkinliğinin açılışına hoş geldiniz. Öncelikle bizlere bu imkanı sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi yönetimi ve hocalarına teşekkür ederiz. Saklı Cennet Ayvacık’ı saklandığı yerden çıkaracağız diyerek Ayvacık’a gelen ve çok kısa bir zaman içerisinde böyle bir ortamı hazırlayan geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çok teşekkür ediyorum.

Göreve geldikten sonra turizm bizim dilimizden düşürmediğimiz bir kelime oldu. Doğal güzellikleri ile ilçemiz önemli bir turizm noktası olma açısından gerekli donanıma sahiptir. Bu alanda yapacağımız çalışmalarımızla ilçemizin tanıtılmasına katkı sağlamanın dışında hem geliştirmeyi hem de ekonomik yönden kalkındırmayı hedefliyoruz. İlçemizde turizm ile birlikte istihdamı nasıl sağlarızın peşindeyiz. Turizmdeki gelişmişlik ekonomideki kalkınmanın ön koşuludur. Turizmle canlanmış bir Ayvacık, istihdam sağlayan bir İlçe haline gelecektir. İlçemizde ve İlimizde turizmin gelişmesi adına belediye olarak elimizden gelen bütün koşulları sağlayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bizlere bu konuda katkı sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerimize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese ilçem adına tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Daha sonra Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı OMÜ Rektör Vekili Sn. Vedat Ceyhan, İletişim Fakültesi Dekanı Sn. Niyazi Usta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sn. Emin Kasap ile birlikte resim sergisini gezerek Ayvacık İlçesi hakkında bilgiler verdi. Foto-Maraton etkinliğinde çekilen fotoğraflarda dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim ederek etkinliğe katkı sağlayan öğrencilere ilçe adına hazırlanan hediyelerini verdi.

adminadmin