Eğitim
Giriş Tarihi : 12-07-2021 13:08   Güncelleme : 12-07-2021 13:08

Omü’den Selahattin Özyurt Açıklaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ‘OMÜ’den Hukuksuz Atama, Eski Genel Sekreter Selahattin Özyurt Bafra İşletme Fakültesi Sekreterliğine atandı’ haberimiz üzerine bir açıklama yaptı.

Omü’den Selahattin Özyurt Açıklaması

Yapılan açıklamada şöyle denildi;

Selahattin Özyurt, 6 yıldır genel sekreterlik imzası atmamaktadır. Özyurt’u genel sekreterlik görevinden alan yani kadrosu Genel sekreter olmasına rağmen yetkilerini kullandırtmayan Rektör Sait Bilgiç değil, genel sekreter olarak atayan ve beş altı ay sonra genel sekreterlikten alan Rektör Hüseyin Akan’dır.

Rektör Hüseyin Akan’ın son aylarında bir süre daha genel sekreter olarak görev yapmış ve rektör Sait Bilgiç ile birlikte yetkilerine son verilmiştir.

Özyurt buna rağmen Sait Bilgiç döneminde mahkemeye gitmek yerine genel sekreter olmamasının suçunu bizim döneme yükleyerek mahkeme sürecini çok yeni başlatmıştır.

Sait Bilgiç, tekrar göreve atamamış ve buna mukabil Selahattin Özyurt bu duruma bir itirazı olmadığı ve danışmanlıkla hastane koordinatörlüğü görevini kabul ettiğine dair dilekçe vermiştir.

Sait bilgiç'in görev süresince hiç bir mahkeme girişimi olmamıştır.

Eski Genel Sekreter Özyurt’u diğer üç rektörün de yaptığı gibi biz de Rektör Danışmanı olarak atamamıza rağmen bu görevi yürütmek yerine mahkemeye müracaat etmiş ve Mahkeme Özyurt’un Rektör Danışmanı olarak görevine devam etmesine karar vermiştir.

Yavuz hoca rektör olduktan sonra mevcut statüsü devam ettirilmiş hastane koordinatörlüğü ve danışmanlık ataması yeniden yapılmıştır. Ek ödeme aldığı için hastane koordinatörlüğüne itiraz etmemiş danışmanlığa itiraz etmiştir.

Danışmanlık ataması mahkeme kararıyla iptal edilmiş fakat mahkeme Genel Sekreterlik görevinden alınabileceğini ancak bunun hukuki yolunun Yönetim Kurulu kararıyla görevden alma ve yeni bir göreve atama olduğunu söylemiştir.

Şu an yapılan işlem de bu mahkeme kararını uygulamaktan ibarettir. Hukuksuzluk değil hukukun istediğini yapmaktan ibarettir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN