Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2019 09:09   Güncelleme : 31-12-2019 09:09

OMÜ’lü Akademisyen TÜBİTAK Ödülünü Cumhurbaşkanından aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas'ın da yer aldığı akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

OMÜ’lü Akademisyen TÜBİTAK Ödülünü Cumhurbaşkanından aldı!

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de törende davetli olarak yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2019 ödüllerinin verildiği törene katıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin bilimsel araştırmalar bakımından öncüleri olan TÜBİTAK ve TÜBA'nın 2019 ödüllerini takdim edeceğimiz bilim insanlarını tebrik ediyorum. Türkiye bu tür başarılarla 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir. Bu gayretler yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarına temel oluşturacaktır. Bugün burada bilim insanlarımıza tevdi edeceğimiz ödüller bu yöndeki gayretlerin takdiridir. Geçen yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin adına oluşturduğumuz ödül vasıtasıyla bu değerli hocamızı bir kez daha yad etme olanağı bulduk. Bu sene 57 bilim insanımız ödüle layık görüldü. TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerini ABD ve Kanada'dan iki bilim insanı kazandı. Bu sene merhum Fuat Sezgin hocamız adına 5 ödül sahibini bulacak. Ödül alan tüm akademisyenlerimizin çok çarpıcı çalışmaları olduğunu görüyoruz." dedi

TÜBİTAK Teşvik Ödülleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Doç. Dr. Uğur Bozkaya, Dr. Öğr. Üyesi Emine Ülkü Sarıtaş Çukur, Doç. Dr. Alper Uzun, Doç. Dr. Uğur Canpolat, Prof. Dr. Güliz Nigar Güncü, Doç. Dr. Nurhan Özlü Sıcakkan, Prof. Dr. Yavuz Akbulut, Doç.Dr. Şener Aktürk, Doç. Dr. Gül Günaydın, Doç. Dr. F. Nükhet Harmancıoğlu Gür'e verilirken, TÜBİTAK Bilim Ödülleri, Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Erdal Arıkan, Prof. Dr. Kazim Şahin ve Prof. Dr. Syeda Arzu Wastı’ya verildi. Fuat Sezgin Ödülü ise Prof. Dr. Esin Kahya aldı.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü almak üzere çocuklarıyla sahneye çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas'a ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Kavas'ı ilk kutlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal oldu. Törende OMÜ'yü temsil eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de bu mutlu gününde Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas'ı yalnız bırakmadı.

TÜBA 2019 TESEP ödülleri, Prof. Dr Fatih Duman, Doç. Dr. Yaşar Salihpaşaoğlu ve Dr. Esra Sazyek, Dr. Sühelya Yenidünya Gürgen, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu ve Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’a takdim edilirken, GEBİP ödüllerini alan isimler ise şöyle: “Dr. Öğr. Üyesi Ahu Arslan Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Umut Aydemir, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Bayraktar, Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan, Doç. Dr. Nurettin Mengeş, Dr. Öğr. Onur Tokel, Dr. Öğr. Burak Ülgüt, Doç. Dr. Zeki Candan, Doç. Dr. Hülya Cebeci, Prof. Dr. Can Özgür Çolpan, Dr. Öğr. Üyesi Batur Ercan, Doç. Dr. Güneş Karabulut Kurt, Prof. Dr. İhsan Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cengiz Onbaşlı, Doç. Dr. Arzucan Özgür Türkmen, Doç. Dr. Hilal Yazıcı Malkoçoğlu, Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin, Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri, Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Doç. Dr. Mehmet Fatih Aysan, Doç. Dr. Ali Balcı, Prof. Dr. Seda Dural Çetinkaya, Doç. Dr. Fatih Durgun, Doç. Dr. Ersin Erdoğan, Doç. Dr. Ferdane Nükhet Harmancıoğlu Gür, Doç. Dr. Hacer Tokyürek, Dr. Öğr. Üyesi Halit Uyanık ve Prof. Dr. Ozan Yılmaz.”

Fuat Sezgin Ödülleri, Dr. Ali Hakan Çavuşoğlu, Doç. Dr. Halil Tekiner, Dr. Ahmet Selami Çalışkan, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve Prof. Dr. Atilla Bir’e verildi. Uluslararası Akademi Ödülleri ise Prof. Dr. Faiz Jamil Ragep ve Prof. Dr. Adrian Bejan yerine Prof. Dr. Bahri Şahin’e takdim edildi.

adminadmin