Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2023 14:12   Güncelleme : 29-03-2023 14:12

Onların İftar Sofrası

Samsun Büyükşehir Belediyesi, asrın felaketi yaşanan deprem bölgesindeki afetzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

Onların İftar Sofrası

Kahramanmaraş’taki çadır kentlerde her gün 5 bin kişiye iftar ve sahur yemeği veriliyor. Başkan Mustafa Demir, bugüne kadar afet bölgesinde 450 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirterek “İftar ve sahur için yemek dağıtımını sürdürüyoruz. Afetin yaraları sarılana kadar bölgedeki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında tüm imkanlarıyla afet bölgesinde yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede görev yapmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesinde kurulan Gıda İşleme Merkezi’nde depremin hemen ardından afetzedelere sıcak yemek verilirken Ramazan ayında da ekipler Kahramanmaraş kent merkezindeki çadır kentte hergün 5 bin kişiye sahur ve iftar yemeği ikram ediyor.


‘DEPREM BÖLGESİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İlk andan itibaren deprem bölgesinde afetzede vatandaşların yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Deprem felaketi sonrasında hızla bölgeye ulaşan ekiplerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hemen harekete geçti. En önemli ihtiyaçlardan olan temiz içme suyu ve sıcak yemek temini noktasında hızlı bir çalışma gerçekleştirildi. Bu zamana kadar bölgede 450 bin vatandaşımıza sıcak yemek ikramında bulunduk. Ramazan ayında da sahur ve iftar yemeği ikram ederek afetzedelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek, “Gönüllerde de, iftarda da, sahurda da afetzede kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Yaralar sarılana kadar afet bölgesinde olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyor, bir kez daha ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yüce Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

 

xxx

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN