Güncel
Giriş Tarihi : 27-09-2022 11:32   Güncelleme : 27-09-2022 11:32

Orhan Gencebay’dan Aleyna Tilki’ye En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü

LGBT karşı yürüyüşe tepki göstermesi nedeniyle Çorum'da düzenlenecek olan konseri iptal edilen ünlü şarkıcı Aleyna Tilki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Orhan Gencabay’ın elinden ödül aldı.

Orhan Gencebay’dan Aleyna Tilki’ye En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü

 

NR1 Video Müzik Ödülleri'nde ödül almaya layık görülen, LGBT karşı yürüyüşe tepki göstermesi nedeniyle Çorum'da düzenlenecek olan konseri iptal edilen ünlü şarkıcı Aleyna Tilki ödülünü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Orhan Gencebay'dan aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Orhan Gencebay'ın Aleyna Tilki'ye ödül verdiği o anları paylaşan gazeteci Ertuğrul Özkök, "İşte budur, Orhan ağabey ve Aleyna aynı sahnede. Ödülü alan konserleri yasaklanan Aleyna Tilki. Veren Orhan Gencebay. Bazıları onu iktidar sanatçısı diye eleştiriyor. Beyler o Orhan Gencebay. Bu müzik aleminin ağabeyliği en hak etmiş sanatçılarından. Aleyna ödülü onun elinden aldığı için 'Benim için onurdur' dedi. Orhan Gencebay' Bu ödülü sana verdiğim için sevindim' dedi. Daha nasıl bir destek olur ki. İşte budur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde LGBT karşıtı yürüyüşe dair yaptığı 'LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz. Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç...' paylaşımının ardından Çorum'da konseri iptal edilen Aleyna Tilki sahnede giydiği çorapları da dikkat çekti.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN