Gündem
Giriş Tarihi : 08-05-2020 14:15   Güncelleme : 08-05-2020 16:46

Reis Sert Ve Net Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Baro ve tabip odaları gibi meslek kuruluşlarının seçim usulleri değiştirilecek!"

Reis Sert Ve Net Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye her bakımdan gelişmiş ülkelerden çok daha sağlam bir duruş sergileyerek bu sarsıntılı dönemi geride bırakma safhasına gelmiştir. Karşımızdaki tablo ülke ve millet olarak kendimize daha fazla güven duymamızı sağlıyor. Salgın sürecindeki kazanımlarımızı inşallah bölgesel ve küresel düzeyde çok daha büyük başarılara dönüştüreceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda belirledikleri takvime göre atılacak ilk adımları kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak; halkın ihtiyacı, kurumların tespiti, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri ışığında bu süreci dikkatle yürütmeyi sürdüreceklerini söyledi.

 

Normalleşme adımlarını asla aceleye getirmeden tüm ihtimalleri enine boyuna değerlendirerek atmaya devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanımları riske atacak, salgını yeniden azdıracak risklere girmeyeceklerinin altını çizdi.

 

“ÜLKEMİZİ BU SALGIN MUSİBETİNDEN KURTARACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerektiğinde normalleşme takviminde bazı konuları öne alma, ileriye öteleme veya ilave tedbirler hakkımız mahfuzdur. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın koordinasyonunda hazırladığımız planları sürekli güncelleyeceğiz. Rehavete ve karamsarlığa mahal vermeden ülkemizi inşallah bu salgın musibetinden kurtaracağız. Milletimizin bu konuda bize duyduğu güven ve verdiği destek en büyük güç kaynağımızdır. Bugüne kadar sabırla, metanetle ve fedakârlıkla yanımızda yer alan halkımızdan bir müddet daha bu hassasiyetini sürdürmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Faaliyetlerine yeniden başlamalarına izin verilecek işletmelerden hizmet alacak vatandaşlara, kurallara uyma noktasında güvendiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aksi takdirde tedbirlerin yeniden sıkılaştırılabileceğini söyledi.

 

“BU SALGININ ÜSTESİNDEN GELMEK 83 MİLYON OLARAK BİZİM ELİMİZDEDİR”

Gelecek haftalarda gelişmelere göre normalleşme planının diğer unsurlarını da açıklayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Hep söylediğim gibi bu salgının üstesinden gelmek 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Salgını ne kadar çabuk yenersek, normal hayatımıza o derece hızlı döneriz. Kurallara uymaz ve süreci uzatırsak bunun bedelini de hep birlikte öderiz. Türkiye'nin fazladan bir gün dahi kaybetmeye tahammülü yoktur. Bir an önce 2023 hedeflerimize doğru eskisinden çok daha kararlı ve süratli bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak yeniden şekillendiği bir döneme giriyoruz. Bu kritik dönüm noktasında karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek için öncelikle önümüzdeki salgın engelini aşmalıyız. Bunu başardığımızda aydınlık bir geleceğin bizi beklediğinden en küçük bir şüphemiz yoktur. Yeni sürecin öncülüğünü yapmak da 18 yıldır olduğu gibi yine AK Parti'ye yani buradaki heyete düşüyor.”

 

BARO VE TABİP ODALARI GİBİ MESLEK KURULUŞLARININ SEÇİM USULLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde başlanmış olan ve veya başlama kararı alınıp neticelendirmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan birinin de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslak olduğunu söyledi.

 

Meslek kuruluşlarının seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetine ve ehemmiyetine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önceki yıllarda bu konuda bir hazırlık yapmış ve belirli bir seviyeye getirmiştik. Bu çalışmayı derhal yeniden ele almalı varsa eksiklerini tamamlayıp en kısa sürede Meclisin takdirine sunmalıyız. Aynı şekilde yargı reformu strateji belgemizde yer alan taahhütlerimizden henüz kanunlaşmamış olanlarla ilgili hazırlıkları da hızlandırmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELEMİZİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Salgın döneminde ekonomiye yönelik atılan adımları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı, büyümeyi arzu ettiğimiz seviyeye getirmek için hep birlikte çok çalışmalıyız. Yaşadığımız süreç gelişmiş diye tabir edilen ülkelerin sadece sağlık sistemlerinin değil ekonomik altyapılarının ve sosyal dokularının da öyle sandığımız gibi güçlü olmadığını gösterdi. Türkiye her bakımdan gelişmiş ülkelerden çok daha sağlam bir duruş sergileyerek bu sarsıntılı dönemi geride bırakma safhasına gelmiştir. Karşımızdaki tablo ülke ve millet olarak kendimize daha fazla güven duymamızı sağlıyor. Salgın sürecindeki kazanımlarımızı inşallah bölgesel ve küresel düzeyde çok daha büyük başarılara dönüştüreceğiz. Dışarıdaki düşmanlara ve içerideki gafillere rağmen her alanda yürüttüğümüz istiklal ve istikbal mücadelemizi zafere ulaştıracağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN