Türkiye
Giriş Tarihi : 15-12-2014 12:39   Güncelleme : 15-12-2014 12:39

Sadef Halı Saha Maçında Terme’ye Destek

KAPTAN TANJU ÇOLAK DİREN TERME Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından İstanbul’da 7

Sadef Halı Saha Maçında Terme’ye Destek

KAPTAN TANJU ÇOLAK DİREN TERME

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından İstanbul’da 7. Halı Saha Futbol turnuvası düzenlendi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı ve birçok davetlinin katıldığı turnuva açılış maçı “Santral Tepki Eylemine” dönüştü.

Eski futbolculardan Hasan Vezir, Ogün Temizoğlu, HakanTecimer ve Semih Yuvakuran gibi ünlü sporcuların forma giydiği turnuvaya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı’da katıldı. Terme ilçesinde planlanan kömürlü termik santrale karşı dikkatleri çekmek amacı ile “Termik Santrale Hayır Spora Evet” pankartı ve “Yeşili siyaha dönüştürmeyelim, Yaşamak için Termik santrale hayır, Termik varsa tarım yok, Diren Terme Sadef seninle” dövizleri açan dernek üyeleri ve SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş Terme’nin haklı mücadelesinin sonu kadar yanında olacağız dedi.

GÜN HERKESE SAMSUN’UN GÜCÜNÜ GÖSTERME GÜNÜDÜR

Terme’de Termik santral kurulması halinde ilçenin geleceğinin yok olacağını açıklayan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş “Samsunlulara ve Samsun’u sevenlere hizmet eden bir sivil toplum örgütü olarak Terme’de santral yapılmasını istemiyoruz. Bizler her ne kadar Samsun dışında yaşıyorsak ta baba ocağımız evimiz ve gerçek yuvalarımız Samsun’da. Birçoğumuz emekli olup yuvalarımıza dönmeyi arzu ederken Termik Santral sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Zehir kusacak bu santralin bacalarını bizler mahallemizde, evimizin yanında, çocuklarımızın yaşam alanlarında, tarım yaptığımız topraklarımızda ve hayvanları otlattığımız otlaklarımızda kurdurtmayacağız. SADEF olarak hep birlikte santrale Hayır diyoruz. Her türlü eylemde en önde görev alıp topraklarımızın zehirlenmesine karşı çıkacağız. Bu konuda duruşunu desteklediğimiz ve aramızda olan Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul başta olmak üzere emeklerini takdirle izlediğimiz Terme Çevre Platformu üyelerine ve değerli bölge halkına yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Gün herkese Samsun'un gücünü gösterme Günüdür.” Dedi.

TERME’DE HAVA SADECE GÜN BATINCA KARARACAK

Terme’nin temiz kalması için sizlere ihtiyacımız var diyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul konuya duyarlılığı ve katkıları nedeni ile SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş başta olmak üzere tüm dernek üyelerine teşekkür etti. Bölge halkının kararını verdiğini ve santral istemediğini vurgulayan Başkan Kul “Santral istemiyoruz, çünkü suyumuz, havamız toprağımız kirlenmesin istiyoruz. Samsun’un en fazla balık ticaretinin yapıldığı ilçemizde ağır metal ve radyasyon yüklü balık yemek istemiyoruz. İsteğimiz sadece sağlıklı bir çevre yaşamak. Santrale izin vermeyeceğiz Terme’de hava sadece gün batınca kararacak. “Dedi.

Konuşmaların ardından yapılan maçta Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı ve SADEF Başkanı Yıldıray Baş şöhretler karmasına karşı ter döktü. Başkan Kul oynadığı futbol ile sık sık alkışlandığı turnuva sonunda SADEF tarafından katılımcılara yemek verildi.SADEF 7. Halı Saha Futbol Turnuvası açılış maçı, Tuzla Belediyesi Mercan Halı Saha Tesisleri’nde oynandı. Karşılaşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi İbrahim Demir, SADEF Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Katı, Ahmet Yıldız, Kerem Alışkan, Faruk Önday, Erdal Bir şöhretlere karşı SADEF formasıyla sahaya çıktı.

Şöhretler karmasında ise Hasan Şaş, Hasan Vezir, Tuncay Şanlı, Semih Yuvakuran ve Cenk İşler ter döktü.

Eski futbol yorumcusu Tanju Çolak’ın kaptanlığını yaptığı karşılaşmada Şöhretler karması ve SADEF Yönetim Kurulu kıyasıya bir mücadeleye girdi. Karşılaşmada renkli görüntüler oluştu.

adminadmin