Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-08-2019 09:23   Güncelleme : 31-08-2019 09:23

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül: Hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz!

Salıpazarı’nda sağanak yağış nedeni ile kırsal mahallelerde meydana gelen toprak kaymalarının kapattığı yollar belediye ekiplerince açılıyor.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül: Hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz!

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “İlçede hayatın normale dönmesi ve ulaşım sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Salıpazarı’nda yağan sağanak sele neden olmuş, özellikle ilçenin kırsal bölgelerinde heyelanlara neden olmuştu. Salıpazarı Belediyesine bağlı ekipler, yaklaşık bir haftadır yoğun bir şekilde kapanan yolları açmaya, şehir merkezinde biriken çamurları temizlemeye çalışıyor.

SELİN FATURASI  AĞIR

Belediye Başkanı Halil Akgül, yaşanan sel felaketinin faturasının ağır olduğunu söyleyerek “ Selde iki vatandaşımızı kaybettik. Yol ağımızın400 km’si hasar gördü. İçme suyu ve altyapı kanalizasyon hatları hasar gördü.14 ev heyelan ve su basması sonucu zarar gördü. Şehir merkezinde bazı işyerleri kısmi zarar görürken çiftçimizin hem toplamakta olan fındıkları hem de fındık bahçeleri büyük zarar görmüştür.” dedi.

ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ

Suların çekilmesinin hemen ardından tüm makine ekipmanları ve personellerle seferberlik ilan ettiklerini belirten Başkan Akgül, yağmurun büyük oranda hasar bıraktığı mahalleleri tespit ettik, etmeye de devam ediyoruz. Şu an sahada 30’a yakın iş makinesi ile çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Yaşadığımız bu sel felaketinde bizleri yalnız bırakmayan başta Samsun Valimiz Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, İş makinesi ve personel gönderen İlçe Belediye Başkanlarımız ve hayırsever İş adamı Yusuf Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

adminadmin