Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2022 11:03   Güncelleme : 06-10-2022 11:03

Salıpazarı Karacaören’de Kırsal Turizm Çalışmaları

Esşisiz bir güzelliğe sahip olan Salıpazarı Karacaören şelalesinin turizme kazandırılması ve ziyaretçi sayısının artması için çalışmalar başladı.

Salıpazarı Karacaören’de Kırsal Turizm Çalışmaları

Salıpazarı Belediyesi ve Salıpazarı Yerel Eylem Grubunun işbirliğe ile başlayan proje kapsamında Şelaleye çıkılan eski merdivenin yerine daha güvenli yeni bir merdiven, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir WC ve daha hoş vakit geçirebilmeleri adına kamelyalar ve kafeterya inşa ediliyor.

Ekim aynın ortalarına doğru tamamlanacak olan projenin akabinde Salıpazarı Yerel Eylem Grubu ve TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) işbirliği ile ilçeye seyahat acenteleri gelecek ve tur rotaları belirlenecek.

Salıpazarı'nın yerel kalkınma stratejisini yürüten Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Proje Müdürü Ertuğrul Öztürk "İlçemizin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesi için belirlediğimiz stratejimizi hayata geçirdik. Bir süredir turizm ve seyahat acenteleri ile irtibat halindeyiz. Çok yakında Salıpazarı turistlerin uğrak yeri haline gelecek." dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN