Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-07-2021 08:13   Güncelleme : 01-07-2021 08:13

Sam Amca, Ho Amca ve Gençlerin Demokrat Amcası

CHP Genel Başkanı, gençlerin oyunu kendisine yani partisine doğru çekebilmek için orcinal bir hamle yaparak Twitter hesabının kıyısına, ‘Gençlerin Demokrat Amcası’ şeklinde bir ibare yerleştirtmiş.

Sam Amca, Ho Amca ve Gençlerin Demokrat Amcası

YSam Amca’yı bilirdik; Hani şu Amerikan filimlerinde ve internette sıkça karşımıza çıkan ince, uzun boylu, favorili, çizgili pantolon ve uzun şapkalı Sam Amca’yı.

I. Dünya Savaşı'nda asker toplayabilmek için işaret parmağını bize doğru uzatmış bir şekilde, ‘I Want You – Seni İstiyorum’ yazılı afişleri bütün tren istasyonlarına asılan Sam Amca…

Ho Amca’yı da bilirdik; Hani şu Vietnam bağımsızlık hareketinin lideri, Vietnam Demokratik Cumhuriyeti'nin kurucu başkanı. Gerçek adı Nguyen Tat Thanh, Nguyen Ai Quoc, Bac Ho olan, Ho Amca’yı.

Kemal Amca, bu meşhur amcaların hangisine özenmiş, ‘öykünmüş’ olabilir tam kestiremesem de, serde gençlerin oyuna talip olmak varsa ihtimaldir ki işaret parmağını bize doğru uzatarak, ‘I Want You – Seni İstiyorum’ yazılı afişleri bütün tren istasyonlarına asılan Sam Amca onun için pek daha uygundur.

Muharrem İnce’nin de dediği gibi, “CHP’de demokrasi var mı ki, Türkiye’ye demokrasi getireceğim diyor!”

CHP’de demokrasi var mı ki, Kılıçdaroğlu Gençlerin Demokrat Amcalığına hevesleniyor, talip oluyor.

Daha dün gençlere en büyük ihaneti yapan Kılıçdaroğlu Gençlerin Demokrat Amcalığına hevesleniyor.

Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız ve ücretsiz olarak tıp okuyacakları yalanını, bu yalanı haber yapan internet sitesi özür dilemiş olmasına rağmen devam ettiriyor.

Bu yalanın dolaşıma sokulma zamanı çok manidardı. Gençler üniversite sınavlarına gireceği gün yayınladılar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN