Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-03-2018 13:00   Güncelleme : 10-03-2018 13:00

Samsun AGD’den Şehitleri Anma Konferansları

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, Şubat ayı etkinleri çerçevesinde icra ettiği Şehitleri Anma ve Erbakan Hoca’yı Anlama Programlarına devam ediyor.

Samsun AGD’den Şehitleri Anma Konferansları

Şehitleri Anma ve Erbakan Hocayı Anlama Konferanslarını; Bağımsızlığımızın Sembolü İstiklal Marşının kabul edilişinin 97. Yılı etkinliklerini de dahil ederek 18 Marta Çanakkale Zaferinin 104.yılı ile birleştirmiş olduk.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Ortaokullar Başkanı İdris Yüce şunları söyledi:

Bizler, Anadolu Gençlik Derneği müntesipleri olarak “Sevdamız Türkiye” diyerek yola çıkmış başka Türkiye yok diyerek “Kadim bir medeniyetim, Kerim geleceğini inşa eden bir neslin temsilcileri olarak her yıl Şubat ayını “Şehitler Ayı “ olarak kutluyor ve Gençliğe Şehit ve Şehadet kavramları ile sesleniyoruz.

Bu bağlamda Şehitlerimiz için Çanakkale Zaferi etkinlikleri çerçevesinde “Hatim Kampanyası, Konferanslar, Çanakkale Ziyaretleri ve Her Şehide bir Fidan “etkinliklerinin hazırlıklarına ve çalışmalarına devam ediyoruz.

Bu yıl ise Şubat ayını Şehitleri Anma ve Erbakan Hocayı Anlama konsepti ile hazırladık. Bu bağlamda etkinlikler iki grupta organize edildi.13 farklı ilçe de Şehitler Gecesi ve Erbakan Hoca’yı Anma programı icra ettik. İstiklal marşı ve Çanakkale zaferi programları ile konferanslar serisini taçlandırmış olduk.

Şehitler Gecesi programları ile özellikle farklı okullarda Lise Gençliği ile bir araya gelerek onlara Şehit ve Şehadet kavramlarının önemini ifade edecek şekilde sunumlarımızı icra ettik. İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri ile daha anlamlı bir hale gelen Konferanslar ,ilçelerimizde 1000’lerce gencimize ulaşmak için Milli ve manevi duygularımızın diri tutulması için çok güzel bir etkinlik oldu.

Şehitler Gecesi programında toplumumuza rehber olmuş, Gençliğin kendisine model olarak aldığı sembol kişilerin biyografileri anlatılarak; gençlikte şuur oluşturma gayretinde olunmuştur.

Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesi doğrultusunda söz konusu Vatan, Millet , Din ve Kitap olduğunda can’dan ve canan’dan vazgeçen bir ecdadın torunları olarak Bedir’den Afrin’e uzanan Şehadet yolunun yolcuları olduğumuzu ifade ettik.

Programlarımız Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayıp, Sinevizyon gösterimi, Hatiplerin sunumu ve Şehitlerimiz için yapılan dualar ile son buldu.

adminadmin