Eğitim
Giriş Tarihi : 12-07-2021 11:01   Güncelleme : 12-07-2021 11:32

Samsun Agd’den Yaz Etkinlik Programı

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi olarak, okulların tatil olmasıyla birlikte ilkokul ve ortaokul öğrencileri için “ HEM EĞLEN HEM DE ÖĞREN “ teması ile “ YAZ BİZİMLE BİR BAŞKA GÜZEL “ diyerek Samsun ve 17 ilçesinde çocuklara unutulmaz bir Yaz Etkinlikleri Programı hazırladı.

Samsun Agd’den Yaz Etkinlik Programı

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Samsun Şube ORTAOKULLAR Komisyon Başkanı ve Yaz Etkinlikleri Koordinatörü İdris YÜCE şunları söyledi:

Zorlu ve sıkıntılı bir Eğitim Öğretim sürecinin ardından Pandemi şartları nedeniyle evlere hapsolan; Dijital dünyaya mahkûm edilen, Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Yaz Etkinlikleri Programı bulunmaz bir fırsat sunuyor. Evlatlarımız hem İslam dininin güzelliklerini yaşayarak öğreniyor hem de farklı sosyal kültürel ve sportif faaliyetler ile sıkılmadan doya doya eğleniyor.

Halkımızın yoğun bir teveccühü ile başlayan yaz Etkinlikleri Programımız, Yüzlerce öğrencinin katılımı ile coşkulu bir atmosfere büründü Hem veliler hem de çocukları çok mutlu. Haftanın 5 günü süren program 20 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek.

Anadolu gençlik Derneği Samsun Şubesi olarak Yaz-Et Eğitim programı ile gayemiz, Peygamber sevdalısı bir Fetih Neslinin Fetih ruhu ile yetişmesi;

Kim var? Diye seslenildiğinde sağına soluna bakmadan ferd ferd Ben varım diyebilecek anlayışa sahip; söz konusu Vatan olduğunda hem Can’dan hem de Canan’dan vazgeçebilecek kalbi iman aşkı ile yanıp tutuşan Bir Gençliğin yetişmesine vesile olmaktır.

İşte bu sebeple 40 yıldır bıkmadan usanmadan Projemiz insan, Muhatab kitlemiz Gençlik; Sevdamız Türkiye diyerek gece gündüz çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Madde’nin Mana’ya hizmeti diyerek aşk şevk ve heyecan ile feth neslini; yeniden Diriliş ve direniş için yetiştirmeye çalışıyoruz. Fetih Nesli fetih ruhu ile yetişiyor. Dedi.

Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesi doğrultusunda madde’nin mana’ya hizmeti diyerek gece gündüz insanüstü bir gayret ile Bayrağının al rengine Sevdalı bir neslin inşaası için çalışmalarını yürüten Samsun AGD  yaz etkinlikleri ile Aziz milletimize olan tarihi bir görevini daha ifa etmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Yaz Bizimle Bir Başka Güzel “ diyerek coşkulu bir program hazırlayan Samsun AGD Ortaokul Komisyonu, 17 farklı ilçe de yüzlerce gence ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.Yaz Etkinlikleri Programı Öğrencilerimiz için  Hem eğlenmeli Hem de öğrenmeli diyerek çok farklı sosyal kültürel etkinlikler ile doya doya bir yaz tatili geçirmelerini sağlıyor.

Bu bağlamda gençlerimize Kur’an-ı Kerim, Genç ilmihali, Siyer-i Nebi ve Adabı Muaşeret derslerini okutuyoruz. Sosyal Kültürel etkinlik olarak Halı saha turnuvaları, satranç turnuvası, Agua park yüzme keyfi, Bowling ,sinema keyfi, Tarihi yerleri ziyaret, Üstü açık otobüs ile şehir turu, Kitap okuma etkinlikleri gibi faaliyetler ile hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz mutlu oluyor.

 Son olarak şunu da belirtmek istiyorum. Geleceğin inşası için Gençliğin ihyası konusunda yapılan bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Samsun AGD yönetimine ve Samsun’un kıymetli esnafına ve kıymetli büyüklerimize yürekten teşekkür ederiz.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN