Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2019 11:05   Güncelleme : 28-10-2019 11:05

​Samsun Bilim Ve Sanat Merkezinden Rotary ismi kaldırılsın!

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, “Mason locaları okullarda cirit atıyor” açıklamasının ardından gözler Samsun Rotary Bilim ve Sanat Merkezi’ne çevrildi.

​Samsun Bilim Ve Sanat Merkezinden Rotary ismi kaldırılsın!

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Adıyaman’da Bölge Eğitim toplantısında Rotary kulüpleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ‘Rotary Okulda’ protokolüne çok sert tepki göstererek,

“Milli Eğitim Bakanlığını başka bir konuda da göreve davet ediyorum. Bu ülkede 28 Şubat yaşandı. 28 Şubat'ta dışarıdan talimat verenler mason localarıydı. 28 Şubat'ın hemen akabinde okullara giden Milli Eğitim Bakanlığı talimatları vesilesiyle ikinci meali gibi okullarda, eğitim yuvalarında cirit attı.

Bu millet başı dışarıda, kökü burada, dal budağı her tarafta olan yapılara ilişkin uzun süredir bir sıkıntı, bir stres yaşıyor, içi daralıyor daralıyor, yeter artık deyip aman arıyordu. 15 Temmuz ihanet girişimi olduğu zaman bu millet iradesini ortaya koydu.

Başı dışarıda, kökü burada, dal budağı her tarafta olan bu tip emperyal yapıların saçma sapan idealler için bu ülkede faaliyet gösteren yapıların ilişkilerinin kesilmesini noktasında bir irade beyanında bulundu. Ve 15 Temmuz'da da bedelini ödedi. Onun için Rotary ne okula yaklaşmalı ne de öğrenci ile yakınlaştırılmalıdır.” demişti.

PROTOKOL FETÖ ZAMANINDA YAPILMIŞTI

Samsun Rotary Kulübü Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Eğitime 100’de 100 Destek’ kampanyası çerçevesinde yaptığı para desteğiyle Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’nin ismini Samsun Rotary Kulübü Bilim Sanat Merkezi olarak yazdırmıştı.

Aradan geçen yaklaşık 11 yıllık zaman dilimi içinde Samsun İlkadım Rotary Kulübünün vermiş olduğu 200 Bin TL destek ile Rotary isminin bir eğitim yuvasında asılı kalması aklıselim insanları endişeye sürüklüyor.

EĞİTİM BİR SEN’İ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ VAZİFEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yapılan protokol sırasında FETÖ’nün Milli Eğitim Müdürlüklerindeki hâkimiyetini de göz önüne alınırsa bu ismin değiştirilmesinin gerektiği ortaya çıkıyor.   

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ın açıklamalarının ardından Eğitim Bir Sen Samsun Şubesini ve İl Milli Eğitim Müdürünü vazifeye davet ediyoruz.

 

adminadmin