Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-05-2018 12:59   Güncelleme : 31-05-2018 12:59

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin’den Yetim Çocuklara Pamuklu Şeker İkramı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin, İHH Samsun Şubesi tarafından düzenlenen Dünya Yetimler Günü iftarına katıldı. Şükriye Şahin İftarda çocuklarla sohbet etti ve pamuklu şeker ikram ederek gönüllerini aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in eşi Şükriye Şahin’den Yetim Çocuklara Pamuklu Şeker İkramı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın  teklifiyle her yıl Ramazan ayının 15’inde İslam dünyasında düzenlenecek Dünya Yetimler Günü’nün ilk iftarı yapıldı. Yetim çocuklar yararına tertiplenen organizasyon, Samsun’da da gerçekleşti. İHH Samsun Şubesi, yetim çocuklar ile hayırsever aileleri, Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’ndaki iftar programında buluşturdu. 

Dünya Yetimler Günü iftarına AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’i temsilen eşi Şükriye Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi Yetim çocuklara sahip çıkan ailelerin yanlarına giderek tek tek tebrik eden Şükriye Şahin, çocukları sevip sohbet etti. Şahin daha sonra da hayırsever annelerle birlikte çocuklara pamuk şeker dağıttı. 

Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği gecede konuşma yapan İHH Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mutlu, 15 Ramazan’ın 4 yıl önce Dünya Yetim Günü olarak ilan edildiğini söyledi. Samsunlu hayırseverlerin katkılarıyla Suriye’de Rahmet ve Şam yetimhanelerinde iftar programları düzenlendiğini belirtti. 

Müslümanların yaşadığı her ülkede yetim çocuklara ulaşmaya ve bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade eden Mutlu, “4 yıldır değişik etkinliklerle ve en sonunda bu iftarlarla Dünya Yetim Günü’nü idrak ediyoruz. Biz bugüne kadar maalesef Müslümanlar olarak, yetim çocuklarımıza layıkıyla sahip çıkamadık. Dünya’da 400 milyon yetim çocuk var. Samsun’da ise bin 400 tane yetim evladımıza kol kanat geriyoruz. Bunlarda 318’i ise memleketimizin çocuklarıdır. Çocuklar ve yetimler gülerse Dünya güler. Hepimizin gelece olan o çocuklarımızdan gülücükler inşallah eksik olmayacak.” ifadelerini kullandı. 

 

 

adminadmin