Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2021 15:52   Güncelleme : 31-08-2021 15:52

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi Müteahhidi İşten El Çektirtilmişti Yeniden ihaleye çıkıyor!

Samsunlular ve Büyükşehir Belediyesi arasında iletişim köprüsü görevi üstleneceği iddialarıyla yapımına başlanılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Kent Yönetim Merkezi Hizmet Binasının müteahhidinin sözleşmesi feshedildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi Müteahhidi İşten El Çektirtilmişti  Yeniden ihaleye çıkıyor!

 

Müteahhit ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasındaki peşin ödeme krizi aşılamayınca belediye çareyi sözleşmeyi feshetmekte buldu.

Müteahhit firma ise “sözleşmede yer alan ‘Ödemeler peşin yapılır’ ifadesine istinaden demir fiyatlarının zamlanmasından etkilenmemek için inşaat demirine ve çelik yapı profillerine yüklü miktarda para bağladığını, bu ödemenin kendisine peşin yapılmayacaksa inşaatın devam edebilmesinin imkanı olamayacağını ifade ederek işi durdu.

Bunun üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi yüklenici firma ile yapılan sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti.

Hedef Halk Gazetesi’ne açıklama yapan Samsun Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu haberimizi doğrulayarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi için yeni bir ihale hazırlığı içinde olduğunu kaydetti.

Memişoğlu, “İhaleyi alan firma orada yaklaşık yüzde 20 gibi bir iş yaptı. Ancak belediye ihaleyi iptal etti ve şimdi 9 milyon maliyeti ile yeni bir ihaleye çıkıyor.

Çağrı Merkezi ihalesi açık olarak değil de dört firmaya davet usulü yapıldı. Buarada belki de 4 milyona tamamlanacak olan iş 9 milyona çıkmış oluyor” dedi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN