Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2021 08:54   Güncelleme : 07-05-2021 08:54

Samsun Büyükşehir Belediyesi tasarruf yerine israfa sürükleniyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, beş yıl önce 25 milyon lira harcanarak trafiğe kapatılan İstiklal Caddesi'ni göreve gelir gelmez yaptırdığı anket sonuçlarına dayanarak trafiğe yeniden açtı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tasarruf yerine israfa sürükleniyor!

Esnaflar iş yapamıyoruz caddeyi trafiğe kapatın dedi, Yusuf Ziya Yılmaz caddeyi trafiğe kapattı. Yine aynı esnaf iş yapamıyoruz caddeyi trafiğe açın dedi. Cadde tekrar trafiğe açıldı. Aç kapat, aç kapat tonlarca para bu caddeye aktarıldı.

Ne var ki Başkan Demir, cadde üzerindeki granitleri kaldırmak yerine “fizibilitesini yaptırdık, üzerinden kamyon bile geçer” diyerek granitleri de trafiğe açtı.

Araçlar granitleri kırıp yolu kullanılamaz hale getirince de başkan Demir yolu asfalt yapmaya karar verdi.

İstiklal caddesi trafiğe kapatıldı, kırılan granitler kaldırıldı. Başkan Demir İstiklal Caddesini asfalt yapmaya karar verdi.

ANKETE 214 BİN TL VERDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'kamuoyu memnuniyeti' olarak açıkladığı yüzde 88'lik başarılı anketinin bedelinin 214 bin lira olduğu ortaya çıkmıştı.

Büyükşehir anketi 'acil durumlar için' uygulanan pazarlık usulü ile ihale ederken, başkaca bir teklif de almadığı öne sürüldü.

Belediye yapılan anketi yalanlayarak böyle bir anket yok demiş olsa da anket ilanı EKAP’ta yer alıyordu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun’daki mevcut yerel basın ile arasını bir türlü düzeltemeyince yeni bir yapılanmaya giderek önce SBBTV diye bir internet televizyonu kurdu.

Ardından basın ekibini tamamen yenilerek kadroya yedi kişi daha aldı.

Sonra bir e – dergi yayınlayarak yeni bir israfın kapısını araladı. E dergide toplam 22 kişi görev yapıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi son olarak da Samsun Kültür Turizm Tic. A.Ş’in sahipliğini yaptığı bir de samsunsehirgazetesi.com adıyla internet haber sitesini yayınlamaya başladı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN