Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-01-2022 12:42   Güncelleme : 21-01-2022 13:15

Samsun Cerrahi El Aletleri Ve Sağlık Müzesi’nde Darwinizm Propagandası!

Samsun Cerrahi El Aletleri Ve Sağlık Müzesi’nde Darwinizm Propagandası!

 

Samsun Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi’nin Facebook sayfasında günümüzden 5 milyon yıl önce yaşamış bir tür primatın insanlığın atası olarak gösterilmesi, Darwin’in Evrim Teorisi’nin, en başta şuuraltımız olmak üzere bütün her yeri işgal ettiğinin adeta bir göstergesi durumunda.

Samsun Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi sosyal medya sayfasında yapılan paylaşımları kim ya da kimler yazıyorsa büyük bir cehaletten cesaret alarak insanın düşünme becerisinin bile Darwinist bir evrim sürecinden geçerek geliştiğini iddia ediyorlar.

Paylaşımda, “Günümüzden 5 milyon yıl önce, bir tür primat, diğerlerinden daha farklı olduğunu ispatlar gibi, iki ayağı üzerinde yürümeyi ve alet yapıp kullanmayı başardı.

İki milyon yıl önce yaşamış olan ve adına "Homo Habilis" denen bu türe, bilim adamları “İnsanın Atası” dediler” denilerek müzeyi ziyaret etmek için sosyal medya araştırması yapmak isteyen meraklılara Evrim Teorisi propagandası yapılıyor.

Samsun Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi’nin Facebook sayfasında paylaşım şu şekilde tamamlanıyor;

“O'nu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği; kavramsal düşünce yeteneğine sahip oluşuydu. O, alet yapıp avlanabiliyor, bu aletini düşmanına saldırıda, ya da kendini korumada kullanabiliyordu. En büyük özelliği ise, ilk toplumsal davranışları göstererek sosyal bir yaşam sürdürebilmesiydi. Geçmişten günümüze cerrahi el aletlerini merak ediyorsanız ; Müzemiz ziyarete açılmıştır.

PRİMAT NEDİR

Wikipedi’ye göre Primat, “Primatlar[a] veya iri beyinli yüksek memeliler (Latince: Primates), bir plasentalı memeli takımının genel adıdır.

Goril, orangutan, şempanze, gibon ve insan gibi insansıların yanında maymunlar, makimsiler, galagolar, cadı makigiller ve lorigilleri de içerir.

Primatların kökenleri 80 ila 55 milyon yıl önce tropikal ormanların ağaçlarında yaşamaya adapte olmaya başlayana küçük kara memelilerinden gelir. 16 familyada sınıflandırılan 430'dan fazla canlı primat türü vardır.

Büyük beyinler, görme keskinliği, renk görme, omuz kuşağı gibi birçok primat özelliği, bu zorlu ortamlara adaptasyonları ile oluşmuştur. Primatlar çevik ve hızlı canlılardır. Çoğunluğu ağaçlarda yaşar. Tüm primatlar; ellere, ele benzer ayaklara (ağaçlarda yaşayanlar), ileri bakan gözlere sahiptir.”

POZİTİVİZM HZ ADEM’İ NEDEN KABULLENEMİYOR

William Dembski, Darwin’in Evrim Teorisi’nin, 19. yüzyılda yükselen değer olan pozitivizmle bire bir uyuştuğunu belirterek “Eğer Darwin olmasaydı pozitivistler onu icat etmeliydi” diyor.

Aguste Comte da bir pozitivist olmasına rağmen, epistemolojik yaklaşımında Evrim Teorisi’nin, tekrarlanamaz ve gözlemlenemez olduğunu belirterek Evrimin aynı zamanda ispatlanamaz olduğunu kabul etmek zorunda kalıyor.

Ayrıca Comte’un, biyolojinin matematiğin başarısızlıklarını gidereceği kanaati de göstermektedir ki, fizikteki teoriler gibi matematiksel yasaları olmayan Evrim Teorisi için ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Görülüyor ki, Evrim Teorisi’nin, Tanrı’nın etkin olmadığı bir süreç olarak ele alındığı pozitivist yorumun sadece belli bir yorum şekli olduğu ve bu görüşe karşı pozitivizme zıt bir şekilde Tanrı’nın gerçekleştirdiği bir evrime inananların da zannedilenden çok daha fazla olduğunu da görmemezlikten gelmemek gerekiyor.

İLK İNSAN İLK PEYGAMBER

Bizim diyalektiğimizi yani İslam’ın Evrim Teorisine yaklaşımını ise Üstad Necip Fazıl Kısakürek, şu cümlelerle çok net bir şekilde ortaya koymuştur;

“Peygamberler olmasaydı yeryüzünde taş üstüne taş konamazdı. İlk insan ilk peygamberdir. Hz. Adem, insanlara düşünmeyi ve aynı zamanda doğru düşünmeyi öğreten bir peygamberdir.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN