Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-11-2019 10:16   Güncelleme : 02-11-2019 10:16

Samsun Tekkeköy Gökçe Karaoğlan Ortaokulunda Bilinçli hareket ve herkes için spor!

Samsun Tekkeköy Gökçe Karaoğlan Ortaokulunda “Bilinçli Hareket ve Herkes İçin Spor Etkinliği” gerçekleştirildi.

Samsun Tekkeköy Gökçe Karaoğlan Ortaokulunda Bilinçli hareket ve herkes için spor!

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Samsun Capoeira Derneği iş birliği ile Samsun Tekkeköy Gökçe Karaoğlan Ortaokulu öğrencilerine Spor etkinliği ve bilinçli hareket semineri gerçekleştirildi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Saha ekinlik koordinatörü ve Capoeira Derneği başkanlığını yürüten Spor yöneticisi ve Antrenör Güngör Doğanay’ın verdiği Seminerde öğrencilere spor branşları, olimpiyatlar ve başarılı sporcularla ilgili çeşitli sorulara sorarak bol bol ödül dağıttı.

Seminerin hemen ardından sahada kurulu alana geçen öğrencilere Capoeira Derneği sporcuları tarafından gösteriler yapıldı. Daha sonrasında ip atlama, halat çekme ve Hemssball oyunları ile yarışan öğrenciler çok sayıda ödül kazandılar.

Köy okullarının kendileri için çok daha özel bir yeri olduğunu ifade eden Güngör Doğanay “yaklaşık 15 yılı aşkın bir süredir 81 ilimiz ve 500’den fazla ilçemizde yüzlerce söyleşi, etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdik. Gerek sosyal imkanlar gerekse alt yapı yetersizliği nedeniyle kırsal kesimde yaşayan çocuklarımız şehirde bulunanlara göre daha kısıtlı imkanlara sahipler. Ancak hareket ve sağlıklı yaşam açısından daha şanslılar. Bilinçli ve iyi eğitmenlerce yönlendiren çocuklarımızdan da ülke sporuna önemli değerlerle yetişiyor. Bizler Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu olarak sadece anayasanın 59. Maddesinin bize yüklediği misyon gereği toplumumuzun her kesimden bireyine hareket ve spor bilinci kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda profesyonel branşların alt yapılarına da destek veriyoruz. Çünkü hareket etmeyen yeteneğini keşfedemez. 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımıza hareketi aşılamak için tüm il ve ilçelerimizi durmaksızın gezerek seminer, etkinlik ve çeşitli faaliyetlerle anlatıyoruz” dedi.

Program ardından tüm öğrencilere Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından hazırlanan boyama kitapları dağıtılarak toplu fotoğraf çekildi.

 

adminadmin