Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2018 10:37   Güncelleme : 05-05-2018 11:04

Samsun Valisi İçin Yeni Bir Samsung Haberi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul Gençlik Festivali”ne katıldı, gençlerin sorularını cevaplarken Samsung’a bir teklifte bulunduğunu söyledi.

Samsun Valisi İçin Yeni Bir Samsung Haberi!

Bir soru üzerine Samsung’a bir teklifte bulunduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi;

SAMSUNG’A TEKLİF

'BEN KENDİLERİNE BİR TEKLİFTE BULUNDUM'

Samsung ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda Samsung'un bizimle bir ortaklaşa yaptığı çalışma var. Ben kendilerine bir teklifte bulundum. 'Gelin Türkiye'de bir çip yatırımı yapın, bu konuda biz size her türlü bir defa teşviki veririz.' Bizim de buna ihtiyacımız var. 'Eğer böyle bir yatırımı Türkiye'de yaparsanız, ilk etapta 120-150 milyon dolarlık bir yatırım, böyle bir yatırım için teşvikimiz de yani arazi tahsisinden tutunuz KDV indirimlerine varıncaya kadar, bunun yanında bütün enerji indirimine varıncaya kadar buralarda da vereceğimiz teşviklerle sizlere çok ciddi getiri sağlamış olacağız.'... Onlar bize 'kan kardeş' derler, Kore Savaşları'ndan dolayı. 'Madem kan kardeşiz' dedim, 'Kan kardeşliğimizin gereğini de yapın, biz de size yapalım bu işte ortak yatırıma girelim.' Şimdi onlar bu konuyu çalışacaklar."

Şu anda Samsung ile Vestel'in ortaklıkları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz de şimdi bu alanda Türkiye'de yeni bir ortaklığa girerlerse bizi daha da güçlendirecek ve rahatlatacak. Onlar da bunu çalışmanın sözünü verdiler. İnşallah hayırlı olur." ifadelerini kullandı. Yaklaşık 6 ay önce Samsun Valisi Osman Kaymak’ın “Samsung dünya markasıdır ama Samsun'un önüne geçmemeli” şeklindeki sözleri Türkiye gündemine oturmuştu.

 BİR FIRSAT OLABİLİR Mİ?

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "İnternet tarayıcılarında Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor' diyorlar. Ben de bazen Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır. Ama Samsun'un önüne geçmemesi lazım" demişti.

Akıllara Samsun Valisinin Samsung polemiği ile birlikte Samsung’un çip yatırımının adresinin bu konuda Samsun Valisinin yapacağı girişimlerle pekala Samsun’u tercih edebileceği geldi. 

adminadmin