Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2019 08:47   Güncelleme : 12-03-2019 08:47

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın Mehmet Akif Ersoy’u Anma Ve İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın Mehmet Akif Ersoy’u Anma Ve İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Devletin ve Milletin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşının 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. Yıldönümünü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Kaymak mesajında şöyle dedi;

 İstiklal Marşı; Milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir.

Mehmet Akif, İstiklal Marşı'yla sadece Kurtuluş Savaşı'na değil, milletimizin tarihsel yolculuğuna, gönül ve ruh yüceliğine de ışık tutmuştur. “Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın” diyerek, İstiklal Marşını Milletimize armağan etmiştir.

Başta, ATATÜRK ve Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, bu mücadeleyi veren herkesi yâd ediyoruz. Onlar istiklâl mücadelesiyle aslında aziz milletimizin istikbalini de inşa ettiler ve bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmaktır.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.

adminadmin