Güncel
Giriş Tarihi : 28-11-2014 02:30   Güncelleme : 28-11-2014 02:30

Samsun'da 550 çiftçi destelemeler sayesinde aromatik bitki yetiştiriciliğine yöneldi

SAMSUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Bülent Turan, "Yeni dönemde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır" dedi

Samsun'da 550 çiftçi destelemeler sayesinde aromatik bitki yetiştiriciliğine yöneldi

SAMSUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Bülent Turan, "Yeni dönemde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır" dedi.

TKDK İl Koordinatörlüğü'nün 4 yıl içinde hibe desteğinde bulunduğu 649 projenin hizmet alanları düzenlenen törenle tanıtıldı.

Törende konuşan TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, yaklaşık 4 yılda Samsun'da toplam değeri 210 milyon lirayı bulan çok sayıda projeyi değerlendirmeye aldıklarını söyledi.

Samsun'da 79 etlik piliç ve 6 süt üretimi yapan çiftliğe destek verildiğini ifade eden Turan, "Bunların yanı sıra aromatik bitki yetiştiriciliği yapan 552 çiftçimize de traktör desteği sağladık. Toplamda 649 projenin 105 milyon liralık hibe desteği yatırımcılara tahsis edildi. Bu rakamın 56 milyon 300 bin lirası yatırımlarını tamamlayan faydalanıcıların hesabına aktarılmıştır. Bu hibe miktarı yıl sonunu itibariyle 90 milyon lirayı bulacak, 2015 yılı Haziran ayı içinde de 105 milyon liraya ulaşacaktır" dedi.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçi ve yatırımcılara çağrıda bulunan Turan, "Yeni dönemde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımlarına da yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır. Yine aynı şekilde kırsal ekonominin gelişmesini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasını katkı sağlanması amacıyla aracılık, süs bitkisi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünlere de yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır" diye konuştu.

Çiftçi faaliyetlerinin geliştirilmesi adına yürütülen faaliyetlerde de 550 çiftçiye traktör desteği yapıldığına işaret eden Turan, "Traktör alan çiftçilerimiz aromatik bitki yetiştiriciliği yapıyor. Samsun'da 550 çiftçi, aromatik bitki yetiştiriciliğine başladı. Biz üretilen ürünlerin kurutulup pazarlanmasının yapılmasını da sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki proje çağrısında da bu alanda yatırım yapacak çiftçilere hibe desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası törene katılan Vali İbrahim Şahin, çiftçilere traktörlerinin anahtarlarını dağıttı. Vali Şahin, dağıtılan traktörlerden bir kaçının test sürüşünü yapmayı da ihmal etmedi.

adminadmin