Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-05-2017 09:21   Güncelleme : 15-05-2017 09:21

Samsun’da AK Parti 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve teşkilat mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Samsun’da AK Parti 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Cumhur Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Ömer Halisdemir Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in konuşması şöyle:

“Sözlerime başlarken, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bu hafta Sakatlar Haftası olarak kutlanmaktadır. Tüm engelli kardeşlerimizin Sakatlar Haftasını kutluyorum. Hükümetimizin engelleri kaldırmak için yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu da hatırlatmak isterim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 97. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlayacağız. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı şimdiden kutluyor, hayırlar getirmesini diliyorum.

16 Nisan Anayasa Değişikliği Halk Oylamasından sonraki ilk danışma meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Teşkilatlarımızın ve seçilmişlerimizin gayretleri ve çalışmaları sonucunda bu referandumdan ‘Evet’ çıkarmayı Allah bizlere nasip etti. Bu referandumda son sözü yine Aziz Milletimiz söylemiştir. Aynı zamanda Milletimiz, bu halk oylamasında yüksek bir katılımla da demokrasi dersi vermiştir. Necip Milletimiz, ‘Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır’ sözünü,15 Temmuzdan sonra 16 Nisanda da bir kez daha ispatlamıştır.

Bu ferasetli, basiretli, faziletli milletin bir parçası olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. 16 Nisan’da gerçekleştirilen Referandum, %51.4’lük Evet oranıyla sonuçlanmış ve ülkemizin önünde yeni bir ufuk açılmıştır. Bu ufuk bizim, birlik ve beraberliğimize, güven ve istikrara, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak bir ufuktur. Ayrıca vesayeti, belirsizliği, koalisyonları ve her türlü engellemeleri önümüzden kaldıracak olan bir ufuktur.

16 Nisan’da kazanan Türkiye ve Necip Milletimiz olmuştur. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu Aziz Milletten şimdiye kadar ne istediysek verdi. Şükürler olsun ki milletimizin bize güveni sonsuz. Ferasetiyle doğru kararlar vererek kendisine hizmetkârlığı ön planda tutan AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman sonuna kadar destek veriyor. Oy istedik oy verdi, gerektiği zaman devletin bekası için canını bile feda etti. Biz bu millet için ne yapsak azdır.

Bizde gece gündüz demeden çalışacağız. Yılgınlığa ve yeis’e kapılmadan hizmet uğruna bu millet için her şeyi yapacağız. Milletimize sırtımızı dönmeyeceğiz, başımızı çevirmeyeceğiz, yüzümüzü asmayacağız. Milletimizle bir ve beraber olacağız. Şimdi yeni bir ufuktayız ve AK Parti’de bir seçim biter yenisinin hazırlıkları başlar. Şimdiden 2019’un hazırlıklarını yapmaya başlamalıyız.

İlk hedefimiz, haftaya bugün partimizin kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 3. Olağanüstü Kongre’de yeniden Genel Başkan yapmaktır. Bu şölene hep beraber katılacağız. Şimdiden hayırlı olsun.

Bundan sonra yeni hedefler ve stratejiler belirleyerek 2019 çalışmalarımız başlamalıdır. Özellikle iktisadi, siyasal, sosyolojik ve kültürel planlamalar yapmalıyız. Ekonomik olarak refahımızı yükseltip, gelirlerimizi eşit şekilde tabana yaymanın yollarını bulmalıyız. Gençlerimize istihdam sağlayarak, ekonomi çarkına katkı vermelerini gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca yüksek teknolojili üretime geçmek zorundayız. Siyasal olarak yeni hedefler belirleyip, oy alamadığımız kesimlere hitap edecek yeni politikalar belirlemeli ve onların da oylarını alabilmeliyiz.

Sosyolojik araştırmalar yaptırıp, milletin önceliklerini ve eğilimlerini belirlemeli, bu konularda çalışmalar yaparak milletin gönlünü ve desteğini almalıyız. Kültürel çalışmalar yaparak yeni neslin yabancı kültürlerle etkileşiminin önüne geçip kültür erozyonunu önlemeli ve kendi kültürümüzü geliştirerek millileşmeyi toplumda öncelik haline getirmeliyiz. Değerli kardeşlerim bütün bunları kararlılıkla yapmak zorundayız.

Şimdide Samsun açısından kısaca seçim değerlendirmemizi yapmak istiyorum. Teşkilatlarımız tüm kademeleri ile üstün bir gayret göstererek başarılı bir seçim çalışması yapmıştır. Başta SKM Başkanımıza ve Yardımcılarına, kampanya sürecindeki sevk ve idarelerindeki başarılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kadın kolları başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarımıza ve teşkilatımıza seçim çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Kısacası emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. İlimiz Türkiye genelinde büyükşehirler arasında 9. Sıradadır. Oyunu arttıran nadir şehirlerden birisidir. Bu bizim için gurur vericidir. Samsun’da toplamda % 63.55 oranında oy aldık. İlimizde her zamanki gibi ilk 3 sırayı aynı ilçelerimiz aldı.

  1. Ayvacık. Oy oranı %86,95
  2. Asarcık. Oy oranı %85,02
  3. Salıpazarı. Oy oranı %78,42

Şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Metropol ilçelerimizde bir miktar oy kaybı yaşadık. Şükürler olsun ki diğer ilçelerimiz bu açığı fazlasıyla kapattılar. Bu önemli sonucu da irdelememiz gerekmektedir.

Bu seçim sürecinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir toplu açılış töreni gerçekleştirdik. Hafta içi olmasına rağmen Cumhuriyet Meydanı hınca hınç doldu ve insanlar alana giremez hale geldi. Ayrıca havalananından şehre gelirken ve şehirden havaalanına dönerken yol kenarında onbinlerce insan Cumhurbaşkanımıza sevgi gösterilerinde bulundu. O kadar güzel bir miting oldu ki, Samsun tarihinin en büyük, en kalabalık ve en coşkulu mitingini gerçekleştirdik diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Seçim çalışmalarında ahenk içinde çalışan Ana Kademe Teşkilatlarımıza, kadın kolları teşkilatlarımıza, gençlik kolları teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a ve milletvekillerimize uyumlu çalışmalarından dolayı bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Arkadaşlar, teşkilat dediğin birbirine uyumlu, birbirinin eksiğini kapatan, birbirine yardımcı olan kişilerden oluşmalıdır. Kısacası teşkilat, bütün olarak aynı hedefe yürüyen kişilerden oluşmalıdır. Partimizde herkes yük almaya çalışmalı. Yük olanlardan değil de yük alanlardan olmalıyız. Böyle olursak partimize, davamıza ve devletimize en iyi hizmeti etmiş oluruz.

Burada sözlerime son verirken, Allah hepimizin yolunu ve istikametini hak üzere eylesin diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, SKM Başkanı İhsan Kurnaz ve yardımcısı Muharrem Kayan’a, ilçe teşkilatlarına, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe’ye 16 Nisan Halk Oylaması sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür belgeleri verildi.

adminadmin