Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-07-2019 10:09   Güncelleme : 22-07-2019 10:09

Samsun'da Dünya Beyin Günü Programı Düzenleniyor!

Samsun’da 22 Temmuz 'Dünya Beyin Günü' dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde (Yeşilyurt AVM yanı) Ondokuz Mayıs Üniveristesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Fatih Özkan, Sinir Bilimleri Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Murat Terzi’nin katılacağı halka açık eğitim toplantısı düzenlenecek.

Samsun'da Dünya Beyin Günü Programı Düzenleniyor!

Konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada, “Migren tüm dünyada en yaygın beyin hastalığıdır. Ağrıya bağlı olarak kişinin yaşam kalitesini azaltabilmektedir. Ülkemizde her 5 kadından biri ve her 10 erkekten birinde migren türü baş ağrısı olduğu gösterilmiştir.  Migrende yaşanan baş ağrısı ve ilgili sağlık sorunlarına bağlı yaşam kalitesi düşmesi ve mutsuzluğa sebep olmaktadır.  22 Temmuz Dünya Beyin Gününün ana teması bu yıl Dünya Nöroloji Federasyonu ve Dünya Baş Ağrısı Cemiyeti tarafından migren olarak belirlenmiştir. Ülkemizde Türk Nöroloji Derneği ve Türk Algoloji Derneği tarafından ortak olarak ilk kez aynı mesajlarla tüm Türkiye’de halka açık eğitim toplantılarında konuya ait farkındalığın artırılması hedeflenmektedir. 

Bugün saat 13.00 ile 15.00 saatleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde (Yeşilyurt AVM yanı) Dünya Beyin Günü etkinliği çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniveristesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Fatih Özkan, Sinir Bilimleri Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, Nöroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Murat Terzi’nin katılacağı halka açık eğitim toplantısı düzenlenecektir. 

Hastaların ilgili hekimlerle bire bir iletişim kurmasına fırsat veren bu toplantının migren ve diğer baş ağrılarının bilimsel bilgiler ışığında teşhis ve tedavi edilmesi konusunda önemli bir uygulama olacağı düşünülmektedir” denildi.

 

adminadmin