Güncel
Giriş Tarihi : 11-03-2021 07:20   Güncelleme : 11-03-2021 07:20

Samsun’da On Farklı Yerde PCR Testi Yapılıyor

COVID-19 İle Mücadele Kapsamında Samsun’da On Farklı Merkezde PCR Testi Yapılıyor.

Samsun’da On Farklı Yerde PCR Testi Yapılıyor

Samsun’da Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında bir dizi tedbirler alınmış olup bu tedbirler kararlılıkla uygulanıyor.

Bulaş riskini azaltabilmek ve yayılımını önleyebilmek amacıyla on farklı sağlık merkezinde PCR testi yapılmaktadır. Bu merkezlerden Halk Sağlığı, OMÜ Hastanesi, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi, Çarşamba Devlet Hastanesi, Bafra Devlet Hastanesi olmak üzere 5’i kamu hastaneleri diğerleri ise özel hastaneler.

Çarşamba Devlet Hastanesinde COVID-19 aşı odalarını ve servisleri ziyaret eden Valimiz Sayın Doç.Dr. Zülkif DAĞLI yaptığı açıklamada,

“İlimizdeki kamu hastanelerimizde günlük 8.700 test yapabilme kapasitesine sahip 9 adet PCR test cihazı bulunmakta olup günlük ortalama 5.000’in üzerinde test yapılıyor.

Çarşamba Devlet Hastanesi laboratuvarında ise son üç ayda 28.001 adet PCR testi yapılmış olup günlük 1.000 adet test yapabilme kapasitesine sahiptir. Hastanemizde hali hazırda günlük ortalama 800 PCR testi yapılıyor.

Aşılama sürecine girildiği tarih itibariyle Çarşamba İlçemizde toplam 6.591 vatandaşımıza aşı yapılmış ve aşılama süreci devam ediyor.

Mümkün olduğunca cenaze törenlerine birinci derece yakınlarımız dışında katılmayalım ve taziye ziyaretlerinde bulunmayalım. Özellikle hafta sonları başta olmak üzere toplu olarak kırsalda bulunan eş dost akrabalarımızla bir araya gelmeyelim.

Canlarını feda edercesine çalışan sağlıkçılarımız başta olmak üzere hep birlikte Koronavirüse karşı bir mücadele veriyoruz. Ancak Samsunlu hemşerilerimizin desteği olmadan bunu başarıya ulaştıramayız.

Toplu taşımalarda seyahat ederken yanımızdakinin Covid-19 virüsü taşıyor olabileceği ihtimalini ve farkında olmadan virüs taşıyan vatandaşlarımızın olabileceğini unutmayarak sosyal mesafemize dikkat etmek suretiyle kurallara uyalım.’’ Dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN