Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-05-2017 10:00   Güncelleme : 31-05-2017 14:02

Samsun’da Organ Bağışı Ve Nakli Konulu Eğitim Düzenlendi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, Samsun SGK İl Müdürlüğü çalışanlarına organ bağışı ve organ naklinin önemi konusunda eğitim verdi. SGK İl Müdürü Ünal KAYA sunum sonunda açılan standımızda organ bağışçısı oldu.

Samsun’da Organ Bağışı Ve Nakli Konulu Eğitim Düzenlendi

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezimince yürütülen "Organ bağışı hakkında farkındalık" faaliyetleri kapsamında Samsun SGK İl Müdürlüğü'nde "Organ bağışı ve organ nakli nakli konulu eğitim düzenlenmiş ve Organ Bağış Standı açılmıştır.​  

SGK İl Müdürlüğü'nün kurumsal etkinlikleri kapsamında Atakum'daki hizmet binası içinde kurum çalışanlarına yönelik Organ bağışının önemini anlatan eğitim yapılmıştır. Eğitimde, Bölge Koordinasyon Merkez Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ yetmezliklerinin ölümcül sonuçlara yol açtığını, tedavinin ancak organ nakli ile mümkün olduğunu ve organ nakli için de organ bağışının önemine dikkat çekmiş ve organ bağışının hayattayken alınması gereken önemli bir vasiyet kararı olduğunu ifade etmiştir. 

Eğitim sonrasında hizmet binası girişinde çalışanlara ve vatandaşlara yönelik Kızılay Kan Bağışı ve Organ Bağışı standları birlikte açılmış, İl Müdürü Ünal Kaya kan bağışı ve organ bağışının hayati önemine binaen kurum olarak bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti ve desteğini ifade etmiştir. 

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezimizce​ açılan standda, Bölge Koordinasyon Merkez Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak ve Organ Nakil Kooordinatörü Abdullah Kula tarafından başvuranlara bilgilendirmeler yapılmış, gün boyu devam eden etkinliğe kurum çalışanları yoğun ilgi göstermiş ve organ bağış formları doldurarak bağış kartlarını almışlardır. 

Etkinlik sonrası Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkez Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, SGK İl Müdürü Ünal Kaya'nın desteği için teşekkürlerini iletmiş, bu tür kurumsal faaliyetlerin toplumumuzda organ bağışının artmasına yönelik farkındalık için çok önemli olduğu vurgulanmıştır.

adminadmin