Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-10-2016 10:28   Güncelleme : 13-10-2016 10:28

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk Fetö’cü ipek’in şirketine talip oldu!

FETÖ’cü Akın İpek’in yurt dışına kaçmasından sonra TMSF tarafından el koyulan şirketi Koza İpek Holding AŞ.’ye Galip Öztürk’ün şirketi Metro Holding talip oldu.

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk Fetö’cü ipek’in şirketine talip oldu!

Metro Holding’in 12 Ekim Çarşamba günü yapılan Yönetim Kurulu toplantısından sürpriz bir karar çıktı. Hakkında FETÖ’nün kurduğu kumpaslar sonucu verilen hapis cezaları nedeniyle uzun bir süredir Gürcistan’da yaşayan ve yeniden yargılanma kararı çıkan Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk Koza İpek Holding AŞ’ye talip oldu.

Metro Holding Yönetim Kurulu, FETÖ’cü işadamı Akın İpek’in yurt dışına kaçmasından sonra TMSF’nin el koyduğu Koca İpek Holding AŞ.’nin bütün hisselerinin alınması hususunda görüşmelere başlamak üzere TARA Danışmanlık ve Finansal Projeler Ltd. Şti’ye yetki verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurdu.

Metro Holding’in, Koza İpek Holding AŞ’yi almak için girişimlere başlaması, Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk’ün 2015 yılında yaptığı bir açıklamayı da akıllara getirdi.  Öztürk bu açıklamasında, Metro Holding’in iştirak şirketlerinden biri olan Metro Altın İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Holding'e ait altın madenine sınır komşusu olan bir madeni satın almasından sonra yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı: “Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Holding'e ait altın madenine sınır komşusu olan madeni alırken, bu iş için Koza Holding'in icazetini almak zorunda olduğum, ona bildirmeden bu sektöre giremeyeceğim, aksi halde bu işi yapmama müsaade etmeyecekleri söylenmişti. Bu söylemlere itibar etmeyerek yola çıkmıştım. Ancak paralel yapının baskısı ve gizli gücü ile ruhsatımız, 2011 yılında Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 10 yıl süreyle uzatılmış olmasına rağmen iptal edildi.” 

Öztürk hakkında FETÖ örgütü tarafından kurulan kumpaslar sonucu çeşitli hapis cezaları verilmişti. Öztürk bu nedenle uzun süredir yurt dışında bulunuyordu. İstanbul Adliyesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi 11 Ekim günü yapılan itirazları değerlendirerek, Öztürk hakkında verilen hapis cezasının infazının durdurulmasına ve yargılanmasının yenilenmesine karar verdi.  İşadamı Öztürk önümüzdeki günlerde Türkiye’ye dönecek. 

adminadmin