Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2015 15:30   Güncelleme : 05-02-2015 15:30

Sinoplu karikatüristlere Güney Kore'den ödül

SİNOP (AA) - Güney Kore'de 23'üncüsü düzenlenen (SICACO 2014) "Sejong International Cartoon Contest"  Geleneksel karikatür yarışmasından Sinoplu iki karikatüriste de ödül çıktı

Sinoplu karikatüristlere Güney Kore'den ödül

SİNOP (AA) - Güney Kore'de 23'üncüsü düzenlenen (SICACO 2014) "Sejong International Cartoon Contest"  Geleneksel karikatür yarışmasından Sinoplu iki karikatüriste de ödül çıktı.

Sinop Güç Birliği Derneği Karikatür Atölyesi yöneticisi ve uluslararası Karikatür sanatçısı Seyit Saatçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında Güney Kore'de düzenlenen  SICACO 2014 adlı yarışmaya 60 ülkeden 436 sanatçının katıldığını söyledi.

Toplam bin 374 eserin yer aldı yarışmada, Sejong International Cartoon Contest'te (Dünya Karikatür Ansiklopedisi) kendisinin ve bir öğrencisinin katıldıkları eserlerinin yer almasına karar verildiğini vurgulayan Saatçi, "Geçen yıl aynı yarışmada özel ödülü Doğa Yılmaz adlı  öğrencimiz kazanmıştı. Bu yılda aynı öğrencim bu yarışmada aynı ödülü ikinci kez kazandı. Ben de tema konulu dal da ödüle layık görüldüm. Aynı yarışmada 2 ödül birden almak bizi çok mutlu etti" dedi.

Yarışmanın, konulu ve serbest olmak üzere 2 dalda yapıldığını belirten Saatçi, yetişkinlerde tema konulu kendi eserinin, öğrencisi Doğa Yılmaz'ın  ise 15 yaş öğrenci özel ödülüne layık görüldüğünü dile getirdi.

Saatçi, yarışmada ödül alan karikatürlerin bu yıl 23'üncüsü çıkan "Dünya Karikatür Ansiklopedisi"nde yer aldığını kaydetti.

Sinop Güç Birliği Derneği Yönetim Kurulu, çizdiği karikatürleri ile iki yıl üst üste ödül kazanan Doga Yılmaz'ı da bisiklet hediye ederek ödüllendirdi.

adminadmin