Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2021 08:16   Güncelleme : 18-05-2021 08:16

Subaşı Otopark Temelinin İçine Yer Altı Suyu Doluyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde yapılan 21 milyonluk Yeraltı Mekanik Otoparkı temelinin içine yer altı suları doluyor.

Subaşı Otopark Temelinin İçine Yer Altı Suyu Doluyor!

Çakılan fore kazıklarının ve ankraj sisteminin ardından temel kazma işine başlanılan Samsun İlkadım Mahallesi Subaşı Yer altı otopark inşaat alanında hem kazılan yerden ve hem de yeni inşaa edilen duvarların temelin içine su doluyor.

Temele duvarların birkaç yerinden adeta açık bırakılmış bir musluktan akar gibi dolan su kesintisiz çalışan pompalar vasıtasıyla inşaatın yanından geçen kanalizasyon burusuna verilerek tahliye edilmeye çalışılırken, yer altı sularından ve duvarlardan temele dolan suların izalesi için yeterli önlem alınmadığı görülüyor.

Yılbaşında başlanılan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İller bankası kredi destekli Yeraltı Mekanik Otoparkı ve Subaşı Meydan Düzenlemesi inşaatının bugüne kadar  yüzde 25’inin tamamlandığı açıklanmıştı.

Toplam 1472 metrekare alan üzerine inşa edilen ve çalışmaları tüm hızla süren projede 305 adet fore kazığın tamamı yapıldı. 19 metre boyundaki 143 adet ankrajdan 118 adedi, 17 metre boyundaki 143 adet ankrajın da 101 tanesi tamamlandı.

Çalışmalar tamamlanırken, inşaatın içine dolan suyun nasıl engelleneceği merakla bekleniyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN