Sağlık
Giriş Tarihi : 01-02-2021 08:16   Güncelleme : 01-02-2021 08:16

Sünnet İçin Yarıyıl Tatili Uygun Zaman

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, " Sünnet sonrası dinlenmenin, oluşacak komplikasyonları azaltır. Bu nedenle okul tatilinde yapılması dinlenme olanağı sağlar." dedi.

Sünnet İçin Yarıyıl Tatili Uygun Zaman

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, sünnet için en uygun zamanlardan birinin de yarıyıl tatili olduğunu söyledi.

Sünnet sonrası dinlenmenin, oluşacak komplikasyonları azalttığına dikkat çeken Doç. Dr. Mithat Günaydın, "Bu nedenle okul tatilinde yapılması dinlenme olanağı sağlar." dedi.

Günaydın sözlerine şöyle devam etti, "Sünnet, boşaltım ve cinsel organ olan peniste yapılan son derece ciddi bir cerrahi işlemdir. Hastane koşullarında, ameliyathanede yapılması en doğru yaklaşımdır.

 

UZMAN HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMALI

Kanama, enfeksiyon, yetersiz veya fazla kesilme, glans penis yaralanması ve meatal darlık oluşması sıklıkla karşılaşılan komplikasyonlardır. Sünnet sonrası dinlenme oluşacak komplikasyonları azaltır. Bu nedenle okul tatilinde yapılması dinlenme olanağı sağlar.

Sonuç olarak sünnet işlemi için aileler, arayış içine girdiğinde kulaktan dolma kişilere değil, Çocuk Cerrahisi Uzmanı gibi  alanında uzman hekimlere gitmesinde ve çocuklarının sünnet işlemini bu hekimler kontrolünde gerçekleştirmesini tavsiye ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.   

Recep YAZGANRecep YAZGAN