Güncel
Giriş Tarihi : 10-09-2015 22:00   Güncelleme : 10-09-2015 22:00

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON/GİRESUN (AA) - Giresun'un Bulancak ilçesinde toplanan bir grup, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi

Terör saldırılarına tepkiler

TRABZON/GİRESUN (AA) - Giresun'un Bulancak ilçesinde toplanan bir grup, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Bulancak Tuğla Fabrikası önünde bir araya gelen ve aralarında Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı İbrahim Akoğlu'nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ile derneklerin temsilcilerinin de bulunduğu grup, ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, kardeşlik ve dostluğun Türkiye'nin en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade ederek, "Giresun, Türkiye deyince düşüneceksin. Bu vatan şehit kanıyla yoğrulmuş bir vatandır. Her karış toprağında şehit kanı vardır, kutsal bir topraktır. Bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmez" dedi.

Trabzon'un Atapark semtinde bir araya gelen ve Gülbaharhatun Mahallesi sakinleri ile Trabzonspor Taraftarlar Derneği üyelerinden oluşan bir başka grup, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Meydan semtindeki Atatürk Alanı'na kadar yürüdü.

Her iki kentteki gruptakiler açıklamaların ardından dağıldı.

Öte yandan Trabzon'da aralarında taksicilerin ve minibüsçülerin de bir grup, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Karadeniz Sahil Yolu'ndaki Çimento Fabrikası yakınlarında araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Vatandaşların da özel araçlarıyla destek verdiği konvoy, Tesisler Kavşağı'ndan kent merkezi yönüne dönüp yine Karadeniz Sahil Yolu'ndan devam ederek Reşadiye Kavşağı'na ulaştı. Buradan Moloz semti-Cumhuriyet Caddesi-Kahramanmaraş Caddesi güzergahından Meydan semtine gelen konvoy, ardından Boztepe'deki 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı önünden geçerek dağıldı.

adminadmin