Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-05-2021 10:01   Güncelleme : 13-05-2021 10:01

Terörist İsrail'e karşı Türk Milletinden başka sesini yükselten yok!

Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Ekiz, "Kudüs'ün onurunu ve haysiyetini korumak her bir Müslümanın boynunun borcudur" dedi.

Terörist İsrail'e karşı Türk Milletinden başka sesini yükselten yok!

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına ve Filistinlilere yaşattığı zulüm karşısında tüm dünyanın tek ses, tek yürek olması gerektiğinin altını çizen Başkan Ekiz, "Maalesef tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen vahşete karşı Türkiye dışında tüm dünya sessizliğini koruyor. Terörist İsrail'e karşı, mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz Türk Milleti dışında herhangi bir cılız ses dahi yok. İslam coğrafyasının bu sessiz kalışı son derece manidardır ve aradan yıllar geçse de hafızalarımızdaki yerini koruyacaktır. Tarih bunu bu şekliyle not edecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye olarak her hal ve koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerinin yüreklerine su serptiğini ifade eden Başkan Ekiz, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, İsrail devletinin saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymayarak dolaylı şekilde destek veren herkes orada yaşanan zulme ortaktır. Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini ve haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur. Bizler Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu zulme kayıtsız kalmayacağız" diye konuştu.

İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyanın, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmesi gerektiğini de belirten Başkan Ekiz, "Bu durumun başka tür bir açıklaması ya da mazereti olmaz. Bu zulme sessiz kalarak ortak olamayız. Bu durum bir uyanışa vesile olmalı. Yaşananlar İslam Dünyası'nın silkinişine ve uyanışına vesile olmalı" şeklinde konuştu.

İslam dünyasının buruk bir Ramazan Bayramı idrak etmek üzere olduğuna da dikkat çeken Başkan Ekiz, "İçimiz buruk. Üzüntümüz büyük. Öfkemiz kabarık. Umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz. Mazlum coğrafyaların tek ümidi olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti'nin bu zulüm karşısında yüksek sesle karşı çıkması umudumuzu diri tutuyor. Bu vesile ile Ramazan Bayramı'nın ve tüm dünyaya yayacağı manevi iklimin, başta İslam Dünyası olmak üzere tüm dünyaya; barış ve huzur getirmesini niyaz ediyor; adeta nutku tutulmuş İslam coğrafyasının bilinçlenmesi adına bayramın bir ümit ışığı yaymasını diliyoruz. Tekrar ediyoruz; bizler, her hal ve koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İsrail de tüm dünya da bunu böyle bilsin" dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN