Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-01-2017 11:11   Güncelleme : 05-01-2017 11:11

Tufan Akcagöz, Garibana hukuk var, güçlüye yok mu?

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler mevkiinde evleri Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına devam edilen ev sahibi vatandaşların feryadına, CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz de sessiz kalmadı.

Tufan Akcagöz, Garibana hukuk var, güçlüye yok mu?

Samsun Haber - 100 yıllık Yörük Köyü'nün belediye eliyle tarumar edildiğini belirten Tufan Akcagöz, "Yıllar yılı alt yapısını yap, suyunu bağla, telefon hattını çek. Sen devletsin, bu hizmeti sunmuşsun. Şimdi, hiç yoktan yere insanları mağdur etmenin anlamı ne? Yörükler halkı, bu şekilde mağdur edilmeyi hak etmiyor. Evlerinin yıkılmaması için ellerinden geleni yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Ancak bu çığlıkları maalesef karşılık bulmuyor ki, yıkımlar devam ediyor. " dedi.

Samsun'un onlarca sorunu olduğunu ifade eden Akcagöz, " Sıra ne zaman Yörükler'e geldi? Samsun'da, elimizde metreyle gezsek, hangi yapı hangi kural dışılığı taşıyor, bir görsek. Yörükler halkı kolay lokma zannedildiği için mi bu kadar üzerlerine gidiliyor? Garibana hukuk var, güçlüye yok mu? En azından, Mahkeme sürecinin sonunu beklemek gerekmez mi? Samsun kamuoyunda konuşulan ve tolerans gösterildiği iddia edilen yapılar var. Bu yapılara sessiz kal, Yörükler'in üzerinden buldozerle geç. Bunu kabul etmek, sindirmek mümkün değil. Samsun'un paralarını Van'a harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyoruz. Vanlının güzel ve huzurlu yaşamaya hakkı var da Yörükler halkının yok mu? Bu uygulama, can yakıyor, bu görmezden gelinmemeli. " dedi.

AKP'li yöneticilerin bu mağduriyete sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, " Ülkenin gündemi terör, Yusuf Ziya Yılmaz'ın gündemine bir bakın hele. Hani milletçe birlik içinde olma zamanıydı. Belediye Başkanı'nın bu tavırları, birliğimize zarar veriyor. Resmen savaştayız. Günlük, haftalık yas tutuyoruz. Belediye Başkanı, bina yıkma peşinde." diye sözlerini tamamladı. 

 

adminadmin