Güncel
Giriş Tarihi : 04-12-2021 15:34   Güncelleme : 04-12-2021 15:34

Turkey yerine Türkiye kullanılacak!

Marka Olarak “Türkiye” İbaresinin Kullanımı ile İlgili 2021/24 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, 4 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Turkey yerine Türkiye kullanılacak!

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi: “Türkiye’, ülkemizin çatı markasıdır”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, binlerce yıllık devlet geleneğinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirerek milletimizin kültür ve değerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettiğinin altını çizilen Genelgede, şöyle denildi:

“Yurt içi ve yurt dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda; Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterilerek, “Türkiye” markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkemizin çatı markası olarak kabul edilmiştir.

İhraç ürünlerinde “Made in Türkiye” ibaresi kullanılıyor

“Türkiye” ibaresi Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda ihraç ürünlerimizde “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi kullanılmaya başlanarak, ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz “Türkiye” ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda Devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin “Türkiye” markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, “Türkiye” markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında; başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda “Turkey”, “Turkei”, “Turquie” vb. ibarelerin yerine “Türkiye” ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı”

Recep YAZGANRecep YAZGAN