Teknoloji
Giriş Tarihi : 18-02-2022 18:10   Güncelleme : 18-02-2022 18:10

Türkiye'nin Yatırımda Ve Üretimde Önü Açık!

Philips, Dyson, Kyocera ve Corsair gibi küresel teknoloji devlerinin Türkiye partneri olan Boğaziçi Holding ve Çin merkezli teknoloji şirketi H3C sektör temsilcileriyle İstanbul’da buluştu.

Türkiye'nin Yatırımda Ve Üretimde Önü Açık!

 

H3C’nin her yıl dünya devlerini ağırladığı H3C Channel Kickoff etkinliği bu sene 20 ülkeyi İstanbul’da bir araya getirdi. Etkinliğe video konferans ile katılım gösteren Boğaziçi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tecdelioğlu Türkiye’nin yeni dönemde yatırım ve üretimde önünün açık olduğunu vurgularken, Boğaziçi Bilgisayar Yönetici Ortağı Ümit Önder Türkiye’ye yeni ürünler kazandıracaklarını aktardı.

Teknoloji sektörünün öncülerinden Boğaziçi Holding ile Çin merkezli router, modem ve switcher üreticisi H3C “H3C Channel Kickoff 2022”yi düzenledi. Etkinliğe video ile katılım gösteren H3C Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Başkanı Gary Huang 2022 yılında da iş ortaklarıyla hızlı büyümeyi hedeflediklerini söylerken, konuşma yapan H3C Uluslararası Ticaret Başkan Yardımcısı Wang Chen Türkiye’nin en önemli pazarları olduğunu, gelecek dönemde yeni iş birliktelikleri için Türkiye’de daha fazla çalışacaklarını vurguladı.

GELECEĞE YATIRIM YAPACAĞIZ

Boğaziçi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tecdelioğlu, “H3C ile olan ortaklığımız yaklaşık 2 yıla ulaştı. 2022 3. yılımız olacak. 2 yıl önce işe başlarken her yıl işimizi ikiye katlamak gibi çok ciddi bir hedef koymuştuk. Pandemiyle ortaya çıkan olumsuzluklara rağmen ilk yıl 2,5 milyon dolar civarında olan işimizi geçen yıl 5 milyon civarında bitirdik. Bu yıl da yeni hedefimiz 10 milyon dolar. Uzun vadeli düşüncelerimiz var. Öncelikle H3C-Boğaziçi ortaklığında Teknopark’ta yapay zeka ve nesnelerin interneti destekli bilişim ağ ürünleri gibi uç teknolojilerin Türkiye’de üretimi ile yola çıkacağız.” dedi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN ÜRETECEK

Etkinliği değerlendiren Boğaziçi Bilgisayar Yönetici Ortağı Ümit Önder, “20 ülkeden sektör temsilcileriyle burada bir araya geldik. Son derece mutluyuz. Şirket olarak bu yıl notebook, pc gibi yeni ve güzel ürünlerimizi Türkiye pazarına sunacağız. Türkiye’de çok ciddi yatırım yapıyoruz. 2022 sonunda, 2023 yılı içerisinde yerli ve milli ürünleri üretmeye başlayacağız. H3C bu anlamda bize çok destek oluyor. Türkiye, Ortadoğu’nun Avrupa’ya açılan kapısı aynı zamanda Avrupalı da Türkiye için Ortadoğu’ya açılan kapı olarak düşünüyor.” dedi.

Sektör rakamlarına da değinen Ümit Önder şunları aktardı: “2019 yılının sonuna kadar pc satış rakamları 1,6 milyon adetti. 2020'de de biz aynı şekilde olur diye düşünürken pandeminin başlamasıyla birlikte 2,1 milyon adete çıktı. 2021'e baktığımızda 2,4 milyon adet oldu. Dünyada global olarak baktığınız zaman 2020 yılında bilgi ve iletişim teknolojileri pazarı 3,8 trilyon dolara ulaşmıştı. 2021 yılında bu rakam 4,2 trilyon dolar olarak gerçekleşti.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN