Güncel
Giriş Tarihi : 11-09-2021 12:31   Güncelleme : 11-09-2021 12:31

Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan kurtardık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Millî İrade Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan kurtardık!

 

Kahramanmaraşlılarla yüz yüze en son geçen yılın kasım ayında AK Parti İl Kongresi ve Kahramanmaraş-Göksun "Edebiyat Yolu"nun açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini, ondan önce de 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın kurtuluş törenlerine katıldıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizle buluştuğumuz programdaki Maraşlı bir evladımızın daveti üzerine en kısa sürede sizlerle bir araya gelme sözü vermiştim. İşte sözümüzü tuttuk ve bugün bir kez daha burada kahramanlığın kitabını yazan Maraş'tayız" sözlerini sarf etti.

 

"Türkiye'nin kalem kaşı, köşe taşı, tarihler inşa ettiren ustabaşı" olarak nitelendirdiği Kahramanmaraş'ın, kendilerini muhabbetle, samimiyetle bağrına bastığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buraya gelmeden önce teşkilatımızla coşkulu bir şekilde hasret giderdik. Toplu açılış törenimizin ardından da sanatı söz olan şairlerin şehrinde gençlerimizle şiir konuşacak, şiirle konuşacağız. Burası, evet yedi güzel adamın şehridir ama burası aynı zamanda hepsinin de yüreği birbirinden güzel 1 milyon 200 bin Maraşlının şehridir. Bugün Maraş, bizi bir kez daha erkeği kadınıyla, genci yaşlısıyla, esnafı çiftçisiyle tüm kalbiyle bağrına bastı. Rabbim uhuvvetimizi güçlendirsin" ifadesini kullandı.

 

Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planladıklarını ancak Akdeniz ve Ege'de yaşanan yangınlar, Karadeniz'de yaşanan seller nedeniyle ziyareti ertelediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin tüm kurumları ve imkânlarıyla afetlerin önlenmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, hasarlarının tazmini, zarar gören yerlerin yeniden ihyası için çalıştığını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Durmak yok yola devam dedik. Tabii her dönemde olduğu gibi afetler sırasında da birileri milletin yüreğindeki acıyı, kendi kısır çekişmelerine alet etmenin gayreti içine düşmüştür. Sosyal medya ve diğer medya mecralarında dolaşıma sokulan, fitne, fesat, bozgunculuk faaliyetlerine hamdolsun milletimiz itibar etmemiştir. Gerek yangın bölgelerinde, gerek sel bölgelerinde ortaya konan samimi gayret ve kısa sürede elde edilen neticeler bizzat oralarda yaşayan vatandaşlarımız tarafından takdir edilmiş, teşekkürle karşılanmıştır. Böylece Türkiye'nin ve Türk Milleti’nin felaketinden kendine çıkar sağlama peşinde koşanlar bir kez daha hüsrana uğradılar. Ülkemizin geleceği, milletimizin güvenliği, refahı, mutluluğu için bırakınız projeyi ve gayreti, hayalleri dahi bulunmayanların sonu inşallah hep hüsran olacaktır."

 

"DÖRT BİR TARAFIMIZDA OYNANAN OYUNLARI BOZARAK HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜYORUZ”

 

19 yıldır yaptıkları gibi eser ve hizmet siyasetiyle milletin gönlündeki yerlerini güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Attığımız her adımda önümüze dizilen tuzakları, dört bir tarafımızda oynanan oyunları birer birer bozarak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Salgın döneminde tüm ülkeler küçülürken, çok ciddi siyasi, ekonomik, sosyal sıkıntılarla karşı karşıya kalırken, biz sağlık hizmetlerinden ekonomiye kadar her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. İşte sizler de takip ediyorsunuz, büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin de üzerinde bir seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu? '128 milyar dolar nerede'. Bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan. Zaten bunlar yalan terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak hâlleri bile kalmadı. İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgâhlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek, milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız."

 

"TÜRKİYE'Yİ YOKLARIN VE YOKSULLARIN ÜLKESİ OLMAKTAN KURTARDIK"

 

Türkiye'yi "yokların ve yoksulların ülkesi" olmaktan kurtardıklarını, bugünkü sıkıntıları da yine kendilerinin çözeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Her bir insanımızın derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur. Emin olun bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip bunlara çareler üretecek, çözümler getirecek başka kimse yok. Bunlar avara kasnak gibi boşa dönüp duruyorlar. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlar, abesle iştigal edenler bu milletin hiçbir derdine derman olamazlar. Hâlâ akılları tek parti zihniyetini ülkeye yeniden hâkim kılmak olanlar, bu milletin demokrasi ve kalkınma talebine cevap veremezler.

 

Terör örgütleri başta olmak üzere ülkemize husumetleriyle bilinen herkesle kol kola girmeyi siyasi ittifak sananlardan bu millete hayır gelmez. Türkiye'de bugüne kadar demokrasi, özgürlük, hak, adalet, yatırım, iş, aş, eser, hizmet adına ne yapılmışsa altında bizim imzamız var. Bundan sonra da milletimizin hangi alanda neye ihtiyacı varsa bunu yapacak olan yine biziz, biz, biz. Çünkü biz bu millete efendi değil hizmetkâr olmaya geldik. Bu yolda eksiğimiz varsa tamamlarız. Hatamız varsa düzeltiriz, ama Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmadan son nefesimizi vermeyiz.

 

Nice büyük mücadeleleri birlikte başardığımız milletimizle yürüdüğümüz bu kutlu yolda artık hedeflerimiz neredeyse bir el uzatımı mesafededir. Bu kadar yakındayız. Ödenecek tüm bedelleri ödedik, yapılacak tüm fedakârlıkları yaptık, katlanılacak tüm sıkıntılara katlandık, artık bunların hasılasını toplama, büyük, güçlü Türkiye'yi adım adım inşa etme vaktidir. Kahramanmaraşlıların 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi 2023 imtihanında da yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum. Zaten Maraş'a da bu yakışır."

 

Bin yıllık vatan olan Anadolu'nun tapusunu elde tutmak için neredeyse her karışını yeri geldiğinde alın teriyle, yeri geldiğinde kanla mühürlemek mecburiyetinde kalındığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, bugün de aynı mücadeleyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

“BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ SÜRDÜĞÜ MÜDDETÇE BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

 

Türkiye'nin, karada, denizde ve havada egemenlik haklarına sahip çıkmak için attığı her adımın engellenmeye çalışılmasının gerisinde bin yıllık hazımsızlığın bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke içinde çıkartılan suni tartışmaların da aynı amaca hizmet ettiğinden hiç şüpheniz olmasın. Bu tartışmaların gerisindeki çevrelerin bir kısmının da nerelerden beslendiği, bitlerinin nasıl kanlandığı birer birer ortaya çıkıyor. Türkiye'yi hâlâ bir parmak şıklatmayla huzurunu kaçırabilecekleri, demokrasisini askıya alabilecekleri, karanlık senaryolarına figüran yapabilecekleri bir ülke olarak görenler var. İşte burada bir kez daha tezahür eden birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe bu ülkenin de bu milletin de önünü kesmeye Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetmez."

 

Vatan topraklarını, attıkları fitne tohumlarıyla zehirlemeye kalkanların daima daha beteriyle imtihan olduklarını belirten Erdoğan, "Bu aziz milletin başına felaket bulutları toplamaya çalışanların hepsi de bir süre sonra kendi canlarının derdine düşmüştür. Bunun için diyoruz ki, bu ülkenin ve milletin dostu, dünyadaki en kıymetli hazineden bile daha değerlidir. Aynı şekilde bu ülkenin ve milletin husumeti, dünyadaki en büyük musibetten bile daha tehlikelidir. Hâlbuki bizim gönlümüz herkese açıktır" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz, dosta doğru giden yollarda buluşmak istiyoruz. Bizimle bu yolda yürümek isteyen herkese, gönlümüz de kollarımız da açıktır. Buna karşılık, husumette, ihanette, riyakârlıkta, bozgunculukta ısrar edenlere ise hak ettikleri cevabı verecek gücümüz de azmimiz de imkânımız da vardır. Kahramanmaraş bunun şahididir. Kahramanmaraş, 'Bugün namus günüdür' diyerek başlattığı mücadeleyi 101 yıl önce zafere ulaştırarak adını tarihe yazdırmıştır."

 

Türkiye olarak bir süredir adeta her günü namus günü öneminde bir mücadele yürüttüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkenin dört bir yandan işgal edildiği o kara günlerde Maraş, kendi kendini kurtaran şehir olarak tarihimize geçmişti. Biz de hâlâ yürüttüğümüz mücadeleyi, her alanda kendi kendini kurtaran ülke anlayışıyla gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kentin isminin başına şerefle kondurduğu "Kahraman" unvanını, gücünü yüreğindeki imandan alan mücadelesiyle kazandığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'nin de 84 milyon, tek yürek, tek bilek olarak yoluna devam ettiğini vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş kıyamının kahramanları Sütçü İmam'ı, Arslan Bey'i, Rıdvan Hoca'yı, Senem Ayşe'yi ve tüm kahramanları rahmetle, şükranla andı.

 

İstiklal Harbi'nden bugüne, Türkiye'nin bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği, devletin bekası için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerin her birine Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim inşallah bizlere, bu kadim davayı, bu kadim mücadeleyi, şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza, ecdadımıza layık bir şekilde yürüterek, bizlerden sonraki nesillere miras bırakmayı nasip eylesin" dedi.

 

"Türkiye'nin en önemli özelliği, farklı alanlardaki mücadeleleri aynı anda yürütebilme kabiliyetidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın bir süredir Koronavirüs salgınının yol açtığı sıkıntılarla boğuştuğunu, pek çok ülkenin bu kriz karşısında ne yapacağını bilemez hâlde sağa sola yalpalarken, Türkiye'nin hem sağlık hem de diğer alanlarda başarılı bir yönetim sergilediğini belirtti.

 

Vatandaşına yeterli sağlık hizmeti veremeyen, ekonomisini küçülten, sosyal barışını tehlikeye atan ülkelerden Türkiye'nin hemen ayrıştığını dile getiren Erdoğan, "Hiçbir sıkıntıyı, eser ve hizmet siyasetimizden geri adım atmanın bahanesi hâline dönüştürmedik, dönüştürmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Salgın şartlarına rağmen bir yandan inşası süren yatırımları devam ettirdiklerini, bir yandan bitenleri hizmete aldıklarını, bir yandan da yeni projelerin ve yatırımların temelini attıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlere bizzat gidebildiğinde vatandaşlarla birlikte, gidemediği durumlarda da canlı bağlantılarla tüm bu çalışmaları takip ettiğini söyledi.

 

KAHRAMANMARAŞ'A KAZANDIRILAN ESERLER

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'a kazandırdıkları toplam yatırım bedeli 1 milyar 734 milyon lirayı bulan 105 eserin toplu açılış törenini de bugün gerçekleştirdiklerine işaret ederek şunları kaydetti: "Eğitimde toplam 156 dersliğe sahip 6 okulun, 560 yatak kapasiteli pansiyonun ve bir spor salonunun resmi açılışını bugün buradan gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın inşa ettiği 1500 kişilik yurdu da bu vesileyle resmen hizmete açıyoruz. TOKİ'nin inşa ettiği Dulkadiroğlu'ndaki 624 konutun, ticaret merkezinin, caminin, altyapı ve çevre düzenlemelerinin açılışını da burada yapıyoruz.

 

Aynı şekilde yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca tamamlanan millet bahçesini, 56 kilometrelik kanalizasyon inşaatını, çeşitli hizmet binalarını, ileri biyolojik arıtma tesisini, yolların asfaltlanması işlerini de resmen hizmete alıyoruz. DSİ'nin yaptığı beş gölet ve sulamasının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Adalet Bakanlığımızca yapılan Elbistan Adalet Sarayı'nı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca yapılan engelsiz yaşam bakım, gündüz bakım ve aile danışma merkezlerini hizmete sunuyoruz.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle yapılan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, altın ve mücevher merkeziyle, tasarım ve modelleme merkezini de hizmete açıyoruz. Tam kapasiteye ulaştığında 7 bin kişi istihdam edecek bu sanayi sitesi, Kahramanmaraş'ı altın işlemeciliğinde ülkemizin en önemli merkezlerinden biri hâline getirecektir."

 

Afşin Ashab-ı Kehf Cami Külliyesi ve Merkez Mağaralı Camisi'nin restorasyon işleri ile Zekeriya Tanrıverdi Cami Külliyesi'nin açılışlarını yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları eser ve hizmetler arasında özel sektörün şehre kazandırdığı, 100'ü yoğun bakımdan oluşan 300 yataklı hastane, 3 sanayi tesisi ile büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından şehre kazandırılan 466 milyon lira yatırım bedeline sahip eser ve hizmetlerin de olduğunu söyledi.

 

Açılışını yaptıkları tüm eser ve hizmetlerin Kahramanmaraş'a hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımların şehre kazandırılmasında emeği geçen bakanları, kurumları, belediyeleri, özel sektör temsilcilerini, mühendis ve işçileri tebrik etti.

 

Geçen 19 yılda ilmek ilmek işleyerek kurdukları güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı sayesinde artık geleceğe daha güvenle baktıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Son 19 yılda Kahramanmaraş'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Dikkat edin, 38 katrilyon. Eğitimde 6 bin 314 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimizdeki ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini faaliyete geçirdik. Toplam 6 bin 659 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarını öğrencilerimize kazandırdık. Farklı branşlarda 40 adet spor tesisi inşa ettik. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5,5 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık."

 

“KAHRAMANMARAŞ'I 106 SAĞLIK TESİSİ İLE DONATTIK”

 

Sağlıkta Kahramanmaraş'ı 15'i hastane olan toplam 106 sağlık tesisi ile donattıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatak kapasiteleri 425 olan Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Pazarcık devlet hastaneleri ile birlikte 11 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Yine 150 yataklı Afşin Devlet Hastanesi ile birlikte 7 sağlık tesisimiz ihale, proje ve arsa aşamasındadır" dedi.

 

TOKİ vasıtasıyla Kahramanmaraş'ta toplam 3 bin 693 sosyal konutu, 82 afet konutunu, 119 tarım köy projesini tüm sosyal donatılarıyla tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde başlattıkları 100 bin sosyal konut kapsamında Kahramanmaraş'ta 5 ayrı projede 2 bin 186 konut yaptıklarını, bu konutların tamamını 2022 yılına kadar tamamlayacaklarını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 2 milyon metrekare alana sahip 5 millet bahçesi projesinin olduğunu dile getirerek, bugünkü açılışlarla bunların 4'ünü hizmete sunduklarını, 12 Şubat Millet Bahçesi'nin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Millet bahçelerinin şehre çok yakıştığına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırmada özellikle 73 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 352 kilometreye çıkardıklarını, içinde 13 çift tüp tünel, 3 viyadük, 3 köprü ve 6 farklı seviyeli kavşağın bulunduğu Kahramanmaraş-Kayseri yolunun yapımının sürdüğünü, biten kısımlarını etap etap açtıkları bu projenin tamamını 2 yıla kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi.

 

“177 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİYİ SUYLA BULUŞTURDUK”

 

Maraş'taki demir yollarının neredeyse tamamını baştan sona yenileyip iyileştirdiklerini ve kente Türkoğlu Lojistik Merkezi'ni kazandırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nurdağı'ndan geçen Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattıyla Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu hat tamamlandığında hızlı trenle Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e 53 dakikada, Adana'ya 1,5 saatte ulaşmak mümkün hale gelecektir. Havalimanımıza yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Sanayide Kahramanmaraş'a 3 organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi, bir tasarım merkezi kurduk. Maraş'ta 53 bin işverenimize toplam yaklaşık 3 milyar lira tutarında prim teşviki sağladık. Tarım ve ormanda şehrimizde 6 baraj ve 5 gölet inşa ettik. Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı, Nurhak Kullar Barajı, Göksun Bozhüyük Barajı'nın da aralarında yer aldığı 15 baraj ve bir göletin inşa çalışmaları devam ediyor. Hizmete açtığımız barajlardan biri olan Kılavuzlu Barajı, sulama inşaatları bittiğinde 226 bin dekar araziye bereket dağıtacak. İlk etapta bu barajın 26 bin dekar araziye ulaşan bölümünün sulamasını hizmete açtık. Bu projenin en önemli kısımlarından olan ana kanal inşaatını da geçtiğimiz yıl tamamladık. 180 bin dekar araziyi sulayacak ikinci kısım şebeke inşaatına devam ediyoruz. Son 19 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle Kahramanmaraş'ta 177 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturduk."

 

“PEK ÇOK STRATEJİK PROJEMİZİN HAYATA GEÇİŞ TARİHİ OLARAK 2023'Ü BELİRLEDİK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ı daha büyük hizmetlere kavuşturmakta kararlı olduklarını vurguladı.

 

"Elbette herkesin bir hesabı ve bu hesabı hayata geçirmek için kendince yaptığı planları var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz, en büyük hesap ve plan sahibi olan Allah'a teslim olmuş insanlar olarak bugüne kadar sadece milletimize baktık, milletimiz için çalıştık, milletimize hesap verdik. Bulunduğumuz her görevde yaptığımız hizmetler ve ortaya koyduğumuz eserlerle geride bir hoş seda bırakmanın gayreti içindeyiz. Bilerek ve isteyerek ne siyaset için ne başka bir gayeyle milletimizi aldatmaya, kendimizi olduğumuzdan başka türlü göstermeye çalışmadık. Sadece ülkemizin değil, belki de dünyanın en hasbi, en harbi, en açık, yürekli ve açık sözlü siyasetçisi olarak eksiğimizle ve fazlamızla hep milletimizin huzurunda bulundum. Siyasette 40 yılını geride bırakmış, bu ülkede bir faniye nasip olacak her türlü makama gelmiş birisi olarak artık tek bir gayem var, o da Türkiye'yi her alanda hak ettiği seviyeye çıkmış olarak görmektir. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele sayesinde artık büyük ve güçlü Türkiye hedefine daha güçlü, hiç olmadığımız kadar yakınız. Şimdi önümüzde 2023 süreci var. Ülke olarak savunma sanayiinden enerjiye kadar pek çok stratejik projemizin hayata geçiş tarihi olarak 2023'ü belirledik. Tabii aynı zamanda bu tarihte Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye, 2028'e ulaşmak ve 2053 vizyonunu şekillendirmek için yeni bir nefes alacak, yeni bir güç tazelemesi yapacak."

 

Kahramanmaraş'ın 20 yıldır girdikleri her mücadelede dimdik yanlarında yer alarak tüm ülkeye örnek, lokomotif olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2023'te sizlerden çok daha güçlü bir destek, çok daha güçlü liderlik bekliyorum. Edeler yanımızda olduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz engel, kazanamayacağımız mücadele tanımıyoruz" dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN