Güncel
Giriş Tarihi : 23-09-2015 13:00   Güncelleme : 23-09-2015 13:00

Ukrayna helikopterinin Giresun'a zorunlu iniş yapması

GİRESUN (AA) - Giresun'un Eynesil ilçesinde sahil kesimindeki boş alana zorunlu iniş yapan ve 8 gün sonra arızası giderilen Ukrayna helikopteri Batum'a gitmek üzere hareket etti

Ukrayna helikopterinin Giresun'a zorunlu iniş yapması

GİRESUN (AA) - Giresun'un Eynesil ilçesinde sahil kesimindeki boş alana zorunlu iniş yapan ve 8 gün sonra arızası giderilen Ukrayna helikopteri Batum'a gitmek üzere hareket etti. 

Helikopterde, Giresun üstündeyken meydana gelen arıza Ukrayna'dan gelen ekibin çalışmaları sonucu giderildi. Helikopter deneme uçuşlarının ardından havalandı.

Helikopterin pilotlarından Bela Vasyl, gazetecilere yaptığı açıklamada, arızanın giderildiğini söyledi.

Yunanistan'dan Batum'a giderken arıza nedeniyle zorunlu iniş yaptıklarını belirten Vasyl, "Zorunlu inişimizin ardından Trabzon Havalimanı yetkililerine bilgi verdikten sonra helikopteri kendi imkanlarımızla tamir etmeye çalıştık. Bazı parçaların yenilenmesi gerektiği için Ukrayna'dan teknik destek ve parça istedik. Yedek parçalar ile gelen iki arkadaşımızla arızayı tamamen giderdik" dedi.

Helikopterin yasal işlemler için önce Trabzon Havalimanı'na ineceği, daha sonra Batum'a gitmek için havalanacağı bildirildi. 

adminadmin