Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-08-2021 10:07   Güncelleme : 18-08-2021 10:07

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren günhan ulusoy endonezya fahri konsolosu oldu!

IAOM (Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği) Avrasya Başkanı, TUSAF (Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu) Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, 267 milyonluk nüfusu ve 1.1 trilyon ABD Dolarlık milli gelirle Güneydoğu Asya’nın 1., dünyanın ise en büyük 16. ekonomisine sahip Endonezya’nın fahri konsolosu oldu.

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren günhan ulusoy endonezya fahri konsolosu oldu!

 

Yaklaşık 2 milyar dolarlık ticaret hacmimizin olduğu ve G20 ülkesi Endonezya’nın fahri konsolosu IAOM Avrasya Başkanı, TUSAF Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy oldu. Geçtiğimiz günlerde Ekonomist dergisi tarafından “40 Yaş Altı En Güçlü 40 Genç CEO” araştırmasında iş dünyasının en genç 3. CEO’su olarak listede yer alan Ulusoy, Endonezya’nın bağımsızlığının 76. yılı vesilesiyle Endonezya fahri konsolosu olarak atandı.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Dr. Eren Günhan Ulusoy, 2014 yılında 19 Mayıs Üniversitesinde Tarım Ekonomisi dalında yüksek lisansını 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi alanında doktora programını tamamladı. Dr. Eren Günhan Ulusoy, Mart 2019 tarihinde hububat değirmencilik sektörünün dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan, 145 yıllık IAOM’un Avrasya Bölge Direktörü oldu. 32 ülkeden oluşan dünya buğday üretiminin yüzde 30’unu ve dünya un ihracatının yüzde 55’ini temsil eden Avrasya bölgesinin başkanlığını üstlenen Ulusoy, aynı zamanda TUSAF Başkanlığı, Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Karadeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra Samsun Serbest Bölgesi İşletici A.Ş. (SASBAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN