Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-04-2019 13:29   Güncelleme : 15-04-2019 13:29

Vali Kaymak: 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz!

​Samsun Valisi Osman Kaymak, 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında 39 ülkeden Samsun’a gelen çocuklarla, onları misafir eden Samsunlu çocuklarla Büyükşehir Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.

Vali Kaymak: 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz!

Program öncesi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmasında, “41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin Samsun’da olması bizleri son derece memnun etmiştir. Çok önemli bir organizasyondur. Büyükşehir Belediyesi olarak misafirlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Sevgili çocuklar, Samsun’a ve ülkemize hoş geldiniz. 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu sene Samsun’da yapılıyor. Misafirlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. TRT Genel Müdürlüğümüz tarafından 1979’dan itibaren 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni her yıl bütün dünya çocuklarının kutlayacağı bir bayram havasında kutluyoruz. Zaman zaman değişik  illerde yapılan etkinlik bu sene Samsun’da yapılmaktadır.

Samsunlular olarak bundan son derece mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Çocukları evlerinde misafir eden ailelere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Samsunlular Türk misafirperverliğinin, Türk konukseverliğinin en güzel örneklerini gösteriyorlar. Ümit ediyorum ki çocuklarımız Samsun’dan ve Türkiye’den ayrıldıklarında gerçekten çok mutlu güzel hatıralarla ayrılacaklar. Samsun’u ve Türkiye’yi unutmayacaklar. Samsun ve Türkiye’nin gönüllü elçisi olacak ve Türk kültürünü tanıyacaklar. İnşallah yapılacak bu programlar dünya barışına ve Türk dostluğuna vesile olur. Ben programlara emek veren TRT yetkililerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’a gelen çocuklarla, onları misafir eden Samsunlu çocuklarımıza hediye vererek; dünya çocuklarının ülkelerine özel hediyelerini kabul etti.

Programa ayrıca, TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanı Ahmet Muhsin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, TRT yetkilileri, 39 ülkeden ilimize gelen çocuklar ve grup liderleri, dünya çocuklarını misafir eden Samsunlu çocuklar ve aileleri katıldı. 

adminadmin