Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-08-2022 13:19   Güncelleme : 02-08-2022 13:19

Yazmaktır Yaşamak

Ferid Edgü, yazmak ve yaşamayı içiçe görür. Ben de aynı düşüncedeyim. Yazmaktır yaşamak. Yaşadıkça yazıyor, yazdıkça yaşadığınızı anlıyorsunuz.

Yazmaktır Yaşamak

Yani yazmadan yaşamak mümkün değil. İyi yaşayanların, iyi yazmak gibi bir sevdası da oluyor. Çünkü yaşadıklarınız, sizi yazmaya sevk ediyor. Yazmayı ve yaşamayı birbirinden ayırmıyorum. Yazanlar da iyi yaşamalıdır. Yazmak eylemini kutsamıyorum lakin, yazanların da iyi yaratıcılar olduğunu görüyorum. Bunu sıradan bir senaryodan bile anlayabilirsiniz.  

Yaratıcı Yazma dersini verirken, bu iki kelime aklıma düştü. Yazmak ve yaşamak iki büyülü kelime olsa gerek. Onlarca esere başlık olan bu kelimeler, benim dünyamda da çok yer tutar. Yaşamak ve yazmak ilişkisi, muhkem ve sıkı bir ilişkidir. Yazdıklarınız yaşadıklarınız olmayabilir ama yaşadıklarınız yazdıklarınızı besler, kaynaklık eder. Kim yazmayı istemez ki? Herkes yazmak ve kalıcı olmak istiyor. Yaratıcı yazmak için; iyi okur, yazar, dinleyici olmak gerekir. Yaşadıklarınızı kısaca not ediniz. Maddeler halinde de olabilir. Telefona, notluğa, bilgisayara bile notlandırma yapabilirsiniz. Sosyal medyaya bile kes yapıştır notu atabilirsiniz. Bunlar geleceğin yazı aparatlarıdır. Kısa kısa ama içi dolu alıntılar yapınız. Yaşamı notlandırdığınız da yazının fitilini ateşlemiş olursunuz. Ben böyle yapıyorum.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN