Samsun Haber - Geçtiğimiz günlerde Samsun Yeşilyurt AVM’de Emrah Karaduman ile bir konser düzenleyen Aleyna Tilki’nin küçük yaşta sahneye çıkması Samsun yerel medyası tarafından da eleştirildi.
Samsun’da yayın yapan bazı internet haber siteleri Aleyna Tilki’nin küçük yaşta sahneye çıkmasını ve çocuk yaşta birisini sahneye çıkarttığı için ise Samsun Yeşilyurt AVM’yi eleştirdi.
“18 yaşından küçük çocuk işçilerin, anne-babası yanında olsa da valilik izni olmadan içkili yerlerde asla sahneye çıkamayacağını belirten ünlü avukat Yıltay Günay, Aleyna Tilki ile çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.
Günay, "Yanında anne-babası olsa dahi içkili ortamlarda asla çocuk işçiler çalıştırılamaz. Şikayet edilirse çocuğun çalıştırıldığı mekanlara sosyal güvenlik kurumunca ceza kesilmesi söz konusu olabilir. Hatta çalıştırılan genç işçinin anne ve babası hakkında hapis cezası verilmesine kadar gidilebilir. Kısacası, anne-babası yanında olsa da içkili mekanlarda, valilik emri olmadığı sürece 18 yaşın altındaki hiç kimse sahneye çıkamaz. Çocuk işçilerin gece kulüplerinde çalıştırılmalarının, eğitim hayatlarına da kötü etkisi vardır” demişti.
ALEYNA TİLKİ: PSİKOLOJİMİ ÇÖKERTTİLER!
Küçük yaşta alkollü mekanlarda sahne alması eleştirilen Tilki, Star TV ekranlarında yayınlanan 'Duymayan Kalmasın' programına konuştu.
Aleyna Tilki, ilk kez bir ses yarışmasında boy gösterip dikkat çekti. Henüz yaşı 16 olan Tilki, Emrah Karaduman’la birlikte çıkardığı ilk şarkısı ‘Cevapsız Çınlama’ ile müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Şarkısının klibi Youtube'da 66 milyon izlendi.
"ANNEM BABAM YAN MASAMDA OTURUR"
Aleyna Tilki'nin konuşmasından satır başları şöyle...
-Belediye konserlerine de katılıyorum.
-Çıktığım yerlerde alkol aldıkları oluyor. Avukatlarımızla görüşüp hukuksal hareket etmeye çalışıyoruz.
-Çıktığım mekanlarda yanımda annem gelemezsem babam, babam gelemezse annem gelir. Kesinlikle yan masamda oturur.
-İki yaşından beri şarkı söylüyorum. Şarkı söylerken beni annem keşfetti. Üç yaşında Beyonce gibi Shakira gibi isimleri taklit ediyordum.
-Sekiz yaşında hayatımda gerçekten değişen şeyler oldu. Sekiz yaşında yerel bir kanala katıldım, şarkı söyledim. Ayakta alkışladılar.
-Lise 3.sınıf öğrencesiyim. Psikoloji okumak istiyorum.
-Konservatuar girmek gibi bir düşüncem yok. Kişisel gelişim ve felsefe kitabı yazıyorum.
-Anne babam ilk önce okul, okulu aksatmazsan bizim sahneye çıkmana müsademiz var dediler.
-Okulda kendi yaşıtlarımla oluyorum, dışarıda daha çok abilerim ablalarım var.
-Türkiye'de star olmakla dünyada star olmak arasında fark var onların maddi olarak gücü çok büyük dendi. Herkes kendi seçimleriyle yaşar.
-Ağır sözcükler 'arızalı' vesaire bir insan için böyle konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum.
-Ben dört ismi de (Miley Cyrus, Justin Bieber, Britney Spears, Selena Gomez) çok beğeniyorum. Çok yetenekliler. Tabii medyasal olarak sosyal medya olarak arızalı niteliğinde böyle bahsedilecek şekilde olayları oluyor olabilir ama herkesin hayatında olabiliyor. Herkesin yaşamı incelendiğinde ilginç şeyler bulunabiliyor.
PSİKOLOJİMİ ÇÖKERTTİLER
Mesut Yar'ın 'medyanın bu kadar üzerine gelmesi seni bozar mı?' sorusuna Tilki şöyle yanıt verdi: "Tabii ki beni eleştirmeleri ve bu konuya değinmek çok doğru. Sonuçta 16 yaşındayım psikolojimi düşünmeleri gerekir. Ama bunu sert ithamlarla yaparak psikolojimi
Yani psikolojimi düşündükleri iddia edilerek bir haber yapılıyor ama bu haber benim psikolojimi daha çok bozuyor. Aslında doğru şeyler söyleniyor ama çok sert bir dille söylendiği için üzülmüyor değilim. Ama bunlara karşı çokta büyük tepkiler göstermedim.
-Benim maddi olarak bir gelirim yok. Şu evrede yok. Çünkü biz maddiyatı değil kariyeri planlıyoruz. Maddiyat ileride kariyerim tam oluştuğu zaman; ihtiyaçlarımız olacak, okul masraflarımız olacak o zaman olacak.
-Ben şuan kariyerimi oluşturmak istiyorum maddi ticaret kafasına girersem zaten o gün müzik yapamamaya başlarım.
-Psikoloji ve kitap yazmak bana sanatsal geliyor. Yazdığım kitaplarla müziği harmanlamak istiyorum.
-Rol modeli kim? sorusuna ise Tilki şu yanıt verdi: "Okuyorum hep bakıyorum. Yani özellikle bir rol model değil aslında. Ama Selda Bağcan'ı çok küçüklüğümden beri dinlerim. Türk pop dinlemezdim sadece Bağcan'ı dinlerdim Türkçe olarak. Diğerleri Demet Akalın, Derya Uluğ ve Ece Seçkin.
NTN
















































































































































































































