Güncel
Giriş Tarihi : 14-03-2015 12:00   Güncelleme : 14-03-2015 12:00

YGS'ye doğru

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara başarı diledi

YGS'ye doğru

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara başarı diledi. 

Vali Karahan, yayımladığı mesajında, yarın yapılacak sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak adına kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Giresun halkından, yüksek sesle müzik yayınları başta olmak üzere her türlü gürültü kirliliğine ve sınava girecek adayların dikkatlerinin dağılmasına yol açacak davranışlardan kaçınmalarını isteyen Karahan, sınava girecekler adaylar ile ailelerine de bazı uyarılarda bulunarak, şunları aktardı:

"Sevgili öğrenciler; sizler ve aileleriniz için çok önemli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, bir dönüm noktası olarak değerlendirmemeli, 'olmazsa olmaz' fikrine kapılarak kendinize sıkıntı yapmamalısınız. Her durum için ikinci bir seçeneğin olabileceğini düşünerek sınava az kalan bu süre zarfında uykunuza ve beslenmenize dikkat ederek stresten uzak durmalısınız. Değerli veliler; çocuklarınızın başarılı olmasında en büyük görev sizlere düşmektedir. Çocuklarımızın bu uzun çalışma maratonu sonunda üniversiteyi kazanmaları en büyük dileğimizdir. Siz ebeveynlerin yanlış tutum ve davranışları, onların var olan kaygılarını daha da artırmaktadır. Bu süreçte sizlere fazlasıyla ihtiyacı olan çocuklarınızdan ne olursa olsun sevgi ve ilgiyi esirgemeyiniz. Öğrencilerimizin stresten ve heyecandan uzak şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inanıyorum."

Belediye Başkanı Kerim Aksu ise mesajında, YGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "Sevgili öğrenciler, aileleriniz sizleri bu günlere getirmek için büyük fedakarlık gösterdi. Öğretmenleriniz bu süreçte sizlerin başarısı için çalıştılar. Sizler gece, gündüz bu sınavı hedefleyerek uzun bir çalışma maratonu yaşadınız. Onlar, Giresun'un, Türkiye'nin geleceği, umudu.  Kendinizi en iyi sizler tanıyorsunuz. Başaracağınız, mutlu olacağınız alanları tercih edip geleceğinizi tayin etmelisiniz. Yapılacak YGS'de sizlere üstün başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi.

adminadmin